Italianen tonen hun geheime wapen bij belangrijke zege op jeugd-EK

Reacties

Italië Onder-21 heeft op het jeugd-EK afgerekend met de leeftijdsgenoten van Zwitserland. In de eerste helft werd het geheime wapen vakkundig geëtaleerd; driemaal scoorde Italië uit een hoge voorzet.

Italianen tonen hun geheime wapen bij belangrijke zege op jeugd-EK
© Pro Shots
Zwitserland O21
Zwitserland O21
2 - 3
Italië O21
Italië O21

De eerste wedstrijd op het EK ging verloren voor Italië. Frankrijk was donderdag met 2-1 te sterk, maar tegen Zwitserland ging het in de eerste helft van een leien dakje. Al na ruim vijf minuten kwam Italië op voorsprong. AC Milan-middenvelder Sandro Tonali slingerde de bal uit een corner voor het doel en bij de tweede paal kopte verdediger Lorenzo Pirola de bal via de grond diagonaal binnen.

Een aantal minuten later bleek de flankbal opnieuw een succesvol recept. Wilfried Gnonto kreeg de bal op het hoofd, kopte in eerste instantie nog recht op de doelman af, maar frommelde de rebound vervolgens alsnog binnen. Op slag van rust produceerde Fabiano Parisi ook nog de 3-0. Zwitserland liet andermaal zien zich geen enkele raad te weten met de hoge ballen vanaf de flank. Lewin Blum dacht zo'n voorzet aan te kunnen nemen, maar zag Parisi onderscheppen en binnenwerken.

Zo soepeltjes als het in de openingsfase ging, zo moeizaam verliep het de eerste minuten na rust. Binnen tien minuten kwam Zwitersland weer helemaal terug in de wedstrijd. Vooral de treffer van Kastriot Imeri kreeg de handen op elkaar. Hij ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en schoot met veel gevoel raak in de bovenhoek en vijf minuten later maakte Zeki Amdouni na een fraaie kapbeweging ook de 2-3.

In het vervolg dicteerde Zwitserland de wedstrijd, maar kwam het land niet meer tot de gelijkmaker. Daarmee boekt Italië een zeer belangrijke zege, waarmee het nog zicht houdt op de volgende ronde van het EK. Woensdag volgt de laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groep D UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk O21
3
3
0
0
7-2
+5
9
2
Zwitserland O21
3
1
0
2
5-8
-3
3
3
Italië O21
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noorwegen O21
3
1
0
2
2-3
-1
3
* Actueel tot en met 11 jul. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.