Eerste kwartfinalisten op EK-Onder 21 bekend: Spanje schrijft historie

Reacties

Spanje en Oekraïne zijn de eerste twee kwartfinalisten op het EK Onder-21 in Roemenië en Georgië. Beide landen wonnen zaterdagavond ook hun tweede duel in Groep B.

Eerste kwartfinalisten op EK-Onder 21 bekend: Spanje schrijft historie
© Pro Shots

De Spanjaarden rekenden in Boekarest af met Kroatië, bij wie ex-Ajacied Dominik Kotarski op doel stond. Kotarski werd al twintig seconden na de aftrap gepasseerd door Abel Ruiz (foto). De spits van Sporting Braga maakte de snelste goal ooit op een EK Onder-21 en besliste daarmee ook direct de wedstrijd: 1-0. Het duel werd geleid door scheidsrechter Allard Lindhout, die eerder dit EK nog in opspraak raakte.

Oekraïne won eerder op de avond van co-gastland Roemenië. Een eigen doelpunt van Victor Dican hielp Oekraïne kort voor tijd aan de tweede overwinning in Groep A (0-1). In de extra tijd kreeg Vladyslav Vanat nog direct rood bij de Oekraïners.

Spanje en Oekraïne gaan dinsdag in een onderling duel bepalen wie de groepswinnaar wordt. Ze spelen in de kwartfinales tegen de nummers één en twee uit Groep D, waarin Frankrijk en Zwitserland na één duel op drie punten staan.

Mocht Jong Oranje dinsdagavond de kwartfinales halen dan wacht voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi een wedstrijd tegen de nummer één of twee uit Groep C (Engeland, Duitsland, Israël of Tsjechië).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.