Slimme corner redt vleugellam Jong Oranje
© NOS
PRO

Jong Oranje is in de slotfase toch naast Jong Portugal gekomen: 1-1. Tactische analyse van een wedstrijd waarin het vele balbezit van Jong Oranje weinig uitgespeelde kansen oplevert, door gebrek aan dreiging op de vleugels.

Wat als Brian Brobbey in de negentiende minuut wél gescoord had? Die vraag moet door de hoofden van de spelers van Jong Oranje gespookt hebben na de eerste helft, waarin Jong Portugal een minuut na een Nederlandse misser wél toeslaat.

Daarmee doen de Portugezen exact wat Erwin van de Looi gevreesd heeft. 'In hun cultuur zit een bepaalde mentaliteit om wedstrijden te winnen. Met goed voetbal en soms op een wat on-Nederlandse manier. Dat kunnen ze zelfs al op jongere leeftijd. Dat is iets wat ze misschien beter beheersen dan wij.'

De tactische formaties tegenover elkaar.

Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Jong Georgië schakelt Rui Jorge slim naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld, om zo het belangrijkste Nederlandse aanvalswapen te neutraliseren.