Invallers Gerson en Payet redden Feyenoord-opponent Marseille in slotfase

Reacties

Olympique Marseille heeft in het laatste duel voor de eerste ontmoeting met Feyenoord in de halve finale van de Conference League een zwaarbevochten overwinning geboekt. Op bezoek bij middenmoter Stade Reims kreeg sterspeler Dimitri Payet aanvankelijk rust, maar moest coach Jorge Sampaoli (foto) zijn sterspeler toch nog brengen. Uitendelijk werd dankzij Gerson, die ook rust kreeg, uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plek.

Invallers Gerson en Payet redden Feyenoord-opponent Marseille in slotfase
© Pro Shots
Reims
Reims
0 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Midweeks stelde Marseille het kampioensfeestje van PSG nog even uit door met 3-2 te winnen van Nantes. Payet was toen met twee rake penalty's de gevierde man. Uiteindelijk pakten de Parijzenaars zaterdag alsnog de titel.

Een dag later had Marseille in het eerste bedrijf zonder Payet en Gerson moeite om tot grote kansen te komen. De ploeg van Sampaoli had wel voortdurend de bal, maar onder anderen voormalig Ajacied Arek Milik kreeg het niet voor elkaar de ban te breken. Aan de kant van Reims was Mitchell van Bergen bedrijvig. De voormalige aanvaller van SC Heerenveen was net als voormalig Eredivisionisten Azor Matusiwa en Wout Faes in de basis gestart.

Na rust moesten Payet en Gerson alsnog aan de bak in het Stade Auguste Delaune. Payet ging op zoek naar de zo gewenste treffer, hetgeen voor hem direct ook zijn honderdste doelpunt in de Ligue 1 zou zijn.

Marseille voerde de druk vervolgens wel op, maar de defensie van coach Oscar Garcia hield lang stand. Marseille kwam in de slotfase zelfs nog goed weg toen een poging van El Bilal Toure net over het doel van doelman Steve Mandanda scheerde en de Marseille-goalie een kopbal van Marshall Munetsi uit zijn doel ranselde. Uiteindelijk wonnen de gasten toch nog. Payet gaf de bal mee aan Gerson, die na een handige actie trefzeker was met een laag schot in de lange hoek. Het bleek de winnende goal.

Zodoende beleefde Marseille een succesvolle generale repetitie voor het bezoek aan Feyenoord. Donderdag is de Franse ploeg te gast in De Kuip, een week later staat het duel in Marseille op het menu. In de competitie moet de ploeg van Sampaoli zien de tweede plaats vast te houden. Als dat lukt in de duels met Olympique Lyon, Lorient, Stade Rennes en Strasbourg dan is directe kwalificatie voor de Champions League een feit. De voorsprong op Rennes bedraagt nu zes punten.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord
Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Payet
Meer over D. Payet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.