Magnifiek moment Messi is hoogtepunt in kampioensduel PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdagavond voor de achtste keer in de laatste tien jaar tot kampioen van Frankrijk gekroond. Met een gelijkspel tegen Lens werd de laatste stap naar de landstitel gezet.

Magnifiek moment Messi is hoogtepunt in kampioensduel PSG
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Lens
Lens

Het was niet de vraag óf PSG wel kampioen zou worden tegen Lens. Het ging er meer om hoe glansrijk dat zou gebeuren. Drie van de laatste vier competitieduels werden door de equipe van Mauricio Pochettino met minstens drie goals verschil gewonnen. De coach kon in de kampioenswedstrijd weer een beroep doen op Lionel Messi. De Argentijn was hersteld van een spierblessure en vormde samen met Kylian Mbappé en Neymar de sterrenvoorhoede in het duel waarin PSG aan één punt genoeg had om de titel te grijpen.

Het was Neymar die een van de eerste serieuze kansen miste tegen Lens. PSG was dominant en sneed zo af en toe door de defensie van de subtopper. Bij een van de meest kansrijke aanvallen werd Achraf Hakimi vrijgespeeld. De rechtervleugelverdediger stuitte van dichtbij op doelman Jean-Louis Leca. De 36-jarige goalie groeide in Parijs uit tot een ware sta-in-de-weg voor de koploper. De routinier redde vroeg in de tweede helft fantastisch op een poging van Mbappé, die was gelanceerd met een snel genomen vrije trap.

De druk op Lens werd vanaf de 57ste minuut nog eens extra opgevoerd, door toedoen van de bezoekers zelf. Kevin Danso kreeg voor een onhandige overtreding op Neymar zijn tweede gele kaart en dus rood. Met tien tegen elf ging het mis voor Lens. Het was Messi die de wedstrijd in de 68ste minuut op fabuleuze wijze openbrak. De linkspoot zorgde met een afstandsschot in de linkerbovenhoek voor de 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSG bleef de wedstrijd controleren en versnelde zo af en toe, op zoek naar een tweede doelpunt. Het aanvalsspel was niet overtuigend genoeg om Lens tot wanhoop te drijven. Mbappé probeerde met dribbels het verschil te maken en had wat pech in de afwerking. Georginio Wijnaldum en Xavi Simons zagen het vanaf de zijkant gebeuren. Waar Pochettino in de slotfase Ángel Di María en Danilo als invallers speeltijd gunde, bleven de Nederlanders langs de kant.

Op het moment dat de festiviteiten echt lonkten, verraste Lens de Parijzenaren. Corentin Jean maakte uit een goede aanval vlak voor tijd de 1-1 voor de bezoekers. Het was geen streep door het titelfeest van PSG, het was wel een smetje op het kampioensduel. De smaakmakers uit het sterrenensemble konden zaterdagavond jammer genoeg voor het publiek in het Parc des Princes niet het beste in zichzelf naar boven halen. Lille werd desondanks definitief onttroond als kampioen van Frankrijk. PSG is voor de tiende keer de beste van het land geworden en is nu samen met Saint-Étienne en Olympique Marseille recordhouder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.