FIFA maakt drie kandidaten voor de Puskás Award bekend

Reacties

De FIFA heeft de shortlist voor de Puskás Award teruggebracht tot drie kandidaten. De prijs voor Doelpunt van het Jaar gaat naar Marcin Oleksy, Dimitri Payet of Richarlison.

FIFA maakt drie kandidaten voor de Puskás Award bekend
© Pro Shots

In eerste instantie waren er elf doelpunten genomineerd voor de Puskás Award. Supporters van over de hele wereld konden stemmen op hun favoriete goal en de doelpunten van Oleksy, Payet en Richarlison werden het best beoordeeld. Op 27 februari wordt tijdens een ceremonie in Parijs bekend wie de opvolger wordt van Erik Lamela, die de Puskás Award vorig jaar won met zijn rabona-goal in de derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal.

Oleksy is voor de voetbalvolgers misschien geen bekende naam. Hij is een speler die een been mist en namens een wedstrijd voor het gehandicaptenteam van Warta Poznań scoorde met een prachtige omhaal. Payet was trefzeker met een schitterende uithaal bij Olympique Marseille - PAOK Thessaloniki en Richarlison trok de aandacht op het afgelopen WK, met zijn fraaie doelpunt namens Brazilië tegen Servië.

de genomineerde doelpunten:

Marcin Olesky:

Dimitri Payet: 

Richarlison:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.