Invaller Vincken redt Excelsior tegen FC Den Bosch

Het zeer matig spelende Excelsior is met de schrik vrijgekomen tegen FC Den Bosch. De ploeg keek zeven minuten voor tijd nog tegen een achterstand van 3-1 aan, maar maakte via invaller Tim Vincken alsnog gelijk.

De Rotterdamse ploeg die afgelopen seizoen een uitstekende indruk maakte in de Eredivisie bakte er weinig van in Den Bosch. De thuisploeg was de betere en kwam na 25 minuten op voorsprong. Paco van Moorsel kopte een puike voorzet van Danny Verbeek tegen de touwen.

Kort voor rust deed Excelsior uit het niets iets terug. Ryan Koolwijk speelde Roland Bergkamp in een vol strafschopgebied aan. De spits verlengde de bal echter direct en verschalkte daarmee goalie Wesley de Ruiter.

Na rust leek Den Bosch alsnog uit te lopen via treffers van Jordens Peters, die profiteerde van geklungel van Excelsior-keeper Nico Pellatz, en weer Van Moorsel. Het slotakkoord kwam echter van Vincken. De aanvaller van Excelsior kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en zorgde met twee treffers ervoor dat de uitgangspositie van de ploeg van Alex Pastoor een stuk beter is als zondag de return is op Woudestein. Foto: VI Images