Invaller Lang pakt hoofdrol en staat op als Club hem nodig heeft

Reacties

Club Brugge heeft zich zaterdagavond gerevancheerd voor de midweekse oorwassing in de Champions League tegen FC Porto. Op eigen veld werd Oostende aan de kant gezet. En dat was vooral te danken aan invaller Noa Lang.

Invaller Lang pakt hoofdrol en staat op als Club hem nodig heeft
Club Brugge
Club Brugge
4 - 2
KV Oostende
KV Oostende

Woensdagavond werd Club op eigen veld nog vernederd door Porto (0-4). Hoewel de Belgen zich op knappe wijze al geplaatst hadden voor de achtste finales van het miljardenbal zorgde dat toch voor enig chagrijn. Ook bij de door bondscoach Louis van Gaal in de voorselectie voor het WK in Qatar opgenomen Lang. Hij kreeg weer eens een kans in de basisopstelling, maar kon ook geen potten breken en maakte deel uit van de malaise.

Zaterdag mocht Lang weer op de bank plaatsnemen. Trainer Carl Hoefkens houdt stug vast aan de concurrenten van de aanvaller, waardoor het geduld op de proef wordt gesteld. Jeugdinternational Bjorn Meijer mocht wel beginnen. Hij kreeg als wingback de opdracht de gehele linkerkant te bestrijken, nota bene de flank waar Lang het afgelopen seizoen nog regelmatig de lakens uitdeelde en uitgroeide tot een van de beste spelers in België.

De krachtsverhoudingen in het Jan Breydel Stadion waren snel duidelijk. In de eerste helft zorgden Hans Vanaken en Ferran Jutglà al voor een comfortabele voorsprong. Vlak na rust kon Jutglà de wedstrijd op slot gooien, maar net als woensdag ging het vanaf elf meter mis. Toen misten Vanaken en Lang, nu frustreerde Oostende-doelman Dillon Phillips de Belgische topclub door de penalty te keren. En prompt werd het spannend, want direct daarna zorgde Fraser Hornby voor de aansluitingstreffer.

Het werd nog erger, want Club gaf de wedstrijd volledig uit handen. Hornby benutte namelijk wél een strafschop en dus werd Hoefkens gedwongen Lang van stal te halen. En toen de Oranje-international de hoofdrol greep, kwam het dan toch allemaal goed. Eerst versierde de Rotterdammer een strafschop, door op subtiele wijze de bal op de hand van een verdediger te schieten. Wéér mocht Club aanleggen. En weer werd de bal gekeerd. Casper Nielsen, nummer vier in de rij, kon echter opgelucht ademhalen en de rebound alsnog tegen de touwen werken.

Daarmee was de wedstrijd beslist, hoewel Lang nog niet klaar was. De aanvaller zette de kroon op zijn invalbeurt door een voorzet te verlengen en op fortuinlijke wijze ging de bal via verdediger Fanos Katelaris in het doel. Daardoor bewees de aanvaller zijn waarde, door voor Club na de nederlaag tegen FC Porto een nieuwe teleurstelling te voorkomen. En Van Gaal zal het genoteerd hebben.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.