Inter met betonvoetbal morele winnaar in topper tegen Juventus

Juventus en Internazionale hebben zaterdag in de topper in de Serie A niet gescoord: 0-0. Vooral de thuisploeg ging voor de winst, maar werd te weinig gevaarlijk, terwijl Inter genoegen leek te nemen met een punt.

Ondanks een licht overwicht voor Juventus kwam de thuisploeg in de eerste helft niet tot veel uitgelezen kansen. Het grootste wapenfeit kwam op slag van rust via Mario Mandzukic, die een voorzet hard tegen de lat kopte. In de beginfase redde Inter-doelman Samir Handanovic al op een schot van de Kroaat. Gonzalo Higuaín kwam nog niet in het stuk voor.

Ook in de tweede helft was duidelijk dat enkel Juventus echt voor de winst ging. Inter speelde erg defensief en leek een punt een goed resultaat te vinden. De verdedigende tactiek van de bezoekers pakte wel goed uit, want Juve had moeite om door de blauwzwarte muur te komen. Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Massimiliano Allegri Paulo Dybala voor Sami Khedira om een treffer te forceren.

In het restant grossierde Juventus echter in geklungel voorin en matige afwerking. Zo schoot Higuaín op de rand van het zestienmetergebied huizenhoog over het Inter-doel. Napoli kan door het gelijkspel zondag de koppositie overnemen van Inter als er van Fiorentina wordt gewonnen. Inter heeft veertig punten, Napoli en Juventus 38.