Inter begrijpt er niets van: schorsing racistisch bejegende Lukaku blijft staan

Reacties

De schorsing die Romelu Lukaku kreeg na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Juventus blijft staan. De spits van Internazionale mist daardoor de return, tot afgrijzen van zijn werkgever.

Inter begrijpt er niets van: schorsing racistisch bejegende Lukaku blijft staan
© Pro Shots

Lukaku werd in Turijn racistisch bejegend door een groot deel van de Curva Sud, de ultra's van Juventus. De spits haalde in de slotfase van het duel zijn gram, door vanaf de strafschopstip de 1-1 binnen te schieten. Hij vierde zijn goal met een gebaar om de Juventus-aanhang het zwijgen op te leggen. Dat werd uitgelegd als provocerend juichen, wat Lukaku op een tweede gele kaart kwam te staan.

De uitsluiting van de racistisch bejegende spits zorgde voor veel ophef. Inter ging ook in beroep tegen de straf, maar vrijdag is gebleken dat dit tevergeefs is geweest. De FIGC heeft het beroep afgewezen en de schorsing voor Lukaku laten staan. De spits is er woensdag niet bij als Inter ten koste van Juventus de bekerfinale probeert te halen.

Bij Inter wordt dit uiteraard betreurd. 'De club vindt dat het zijn speler moet blijven steunen en spreekt zijn grote verdriet uit over het feit dat het slachtoffer nu de enige schuldige is geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.