Lukaku trekt pijnlijke conclusie: 'Ik hoop dat ze nu écht eens iets gaan doen'

Reacties

Romelu Lukaku hoopt dat de Serie A 'nu écht eens iets gaat doen' aan het racisme op de tribunes. De aanvaller van Internazionale doet de pijnlijke constatering dat de geschiedenis zichzelf blijft herhalen.

Lukaku trekt pijnlijke conclusie: 'Ik hoop dat ze nu écht eens iets gaan doen'
© Pro Shots

Dinsdagavond speelde Lukaku met Inter tegen Juventus, in het Italiaanse bekertoernooi, en vanaf de tribunes klonken constant racistische liederen en apengeluiden richting de Belgische spits. Inter, Juventus, de Serie A én het management van Lukaku kwamen woensdag allemaal met een statement.

Lukaku heeft zelf via Instagram ook van zich laten horen. 'De geschiedenis herhaalt zichzelf', stelt de spits vast. 'Ik heb dit al meegemaakt in 2019, en nu in 2023 opnieuw. Ik hoop dat de competitie nu écht eens iets gaat doen, want iedereen zou van deze prachtige sport moeten kunnen genieten. Iedereen bedankt voor de steunbetuigingen. F*ck racisme.'

Lukaku haalde dinsdagavond zijn gram, door een late gelijkmaker binnen te schieten. Hij vierde deze goal door zijn vinger op zijn mond te leggen, richting het publiek van Juventus. Lukaku kreeg daar een tweede gele kaart voor. Daar is, in de wetenschap wat Lukaku tijdens de wedstrijd te verduren heeft gekregen, uiteraard veel kritiek op gekomen.

Op social media wordt Lukaku overspoeld door steunbetuigingen: van clubs, bonden, voetballers en ex-voetballers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.