Na management Lukaku komt ook Inter met statement na 'walgelijk racisme'

Reacties

Internazionale en het management van Romelu Lukaku hebben een statement afgegeven na de racistische bejegingen die de spits van Internazionale dinsdag moest ondergaan tijdens het bekerduel met Juventus.

Na management Lukaku komt ook Inter met statement na 'walgelijk racisme'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
Internazionale
Internazionale

'We willen krachtig herhalen dat we ons verenigen tegen racisme en alle vormen van discriminatie', schrijft Inter op de clubwebsite. 'Voetbal en sport moeten niet alleen een baken van emoties zijn, maar ook van duidelijke en gedeelde waarden, die niets te maken hebben met wat we gisteravond zagen in de laatste minuten van de halve finale van Coppa Italia in Turijn. Daarom herhalen we al onze steun, onze genegenheid en onze solidariteit met Romelu Lukaku, zoals de voetbalwereld in deze uren op veel plaatsen doet.'

Na de wedstrijd verklaarde Inter-trainer Simone Inzaghi al dat het juichen van Lukaku verkeerd geïnterpreteerd is door de scheidsrechter die de spits een tweede gele kaart voorhield.

Eerder al liet het management van Lukaku zich horen via Twitter. 'De racistische opmerkingen die de Juventus-fans vanavond in Turijn maakten tegen Romelu Lukaku waren meer dan verwerpelijk en kunnen niet worden aanvaard', aldus het statement van Roc Nation. 'Romelu scoorde een penalty laat in de wedstrijd. Voor, tijdens en na de penalty werd hij vijandig en walgelijk racistisch beledigd.'

Het management riep ook de Serie A tot de orde. 'Romelu vierde op dezelfde manier als hij eerder doelpunten vierde. De scheidsrechter reageerde met een gele kaart voor Romelu. Romelu verdient een verontschuldiging van Juventus, en ik verwacht dat de bond het gedrag van deze groep Juventus-supporters onmiddellijk veroordeelt. De Italiaanse autoriteiten moeten deze gelegenheid aangrijpen om racisme aan te pakken, in plaats van het slachtoffer van het misbruik te straffen. Ik weet zeker dat de voetbalwereld hetzelfde gevoel heeft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus kwam woensdagmiddag met een reactie op de officiële clubkanalen. 'Zoals altijd werkt de club samen met de politie om hen die verantwoordelijk zijn voor de racistische gebaren en gezangen van gisterenavond te identificeren.'

Door de late treffer van Lukaku beginnen Inter en Juventus weer op nul in de returnwedstrijd. Die wordt gespeeld op 26 april in Milaan.

Italië wordt vaker opgeschrikt door racistische acties in het voetbal. Zo werd Samuel Umtiti slachtoffer van racisme tijdens de Serie A-wedstrijd tussen Lecce en Lazio in januari en waren in een verder verleden namen als Kalidou Kalibaly en Mario Balotelli lijdend voorwerp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.