'Iniesta heeft gepaste tegenstander voor laatste wedstrijd in Japan'

Reacties

Andrés Iniesta staat naar verluidt voor een vertrek bij Vissel Kobe. De matchwinner van de WK-finale in 2010 zou voor zijn laatste wedstrijd in het Land van de Rijzende Zon staan, een oefenwedstrijd met een passende tegenstander: Barcelona.

'Iniesta heeft gepaste tegenstander voor laatste wedstrijd in Japan'
© Pro Shots

Dat meldt het Spaanse sportmedium Relevo dinsdag. Op 6 juni zou de Catalaanse grootmacht voor een galawedstrijd komen invliegen, waarmee Iniesta dan zijn Japanse periode passend zou afsluiten. Iniesta kwam in 2018 op 34-jarige leeftijd over uit Camp Nou en speelde 133 wedstrijden voor Vissel Kobe. In 2019 won hij de 'Beker van de keizer', het belangrijkste bekertoernooi van Japan.

Na die oefenwedstrijd, gepland in het nationale stadion in Tokio waar 80.000 supporters een plekje kunnen uitzoeken en die dient als gelegenheid voor Barça om wat broodnodige centen te verdienen, is Iniesta overigens nog geen voetballer-af. De middenvelder heeft nog niet besloten wat hij gaat doen en zou openstaan voor aanbiedingen.

Iniesta heeft een enorme staat van dienst in Camp Nou. Hij verdedigde 674 keer de kleuren van Los Culés, met wie hij een haast beangstigende reeks prijzen in de wacht sleepte.  Negen landstitels en vier Champions League-bekers springen eruit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Andrés Iniesta
Meer over Andrés Iniesta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.