Iniesta bereikt in troosteloze omgeving prachtige mijlpaal

Reacties

Andrés Iniesta heeft vrijdag zijn duizendste officiële wedstrijd gespeeld in zijn profcarrière. De Spaanse middenvelder deed dat in dienst van Emirates Club in een stadion dat net iets groter is dan de thuisbasis van Almere City FC.

Iniesta bereikt in troosteloze omgeving prachtige mijlpaal
© Pro Shots

Iniesta (39) vertrok in 2018 bij Barcelona en speelde sindsdien jaren in Japan. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij voor Emirates Club ging spelen. Vrijdag kwam hij tot zijn twaalfde duel in het Midden-Oosten en dus een bijzondere mijlpaal.

De meeste clubwedstrijden speelde Iniesta niet geheel verrassend voor Barcelona: 674 wedstrijden. Ook namens Vissel Kobe (134) speelde hij meer dan honderd wedstrijden, sinds zijn transfer naar de Emiraten kwam Iniesta dus tot twaalf wedstrijden. De 49 duels die Iniesta voor Barça B speelde worden ook meegeteld, omdat het beloftenelftal van Barcelona ook al in de tijd van Iniesta in de Spaanse voetbalpiramide uitkwam.

In totaal speelde Iniesta tot dusver 869 wedstrijden voor drie verschillende clubs, daarnaast kwam de Spaanse middenvelder tussen 2006 en 2018 tot 131 interlands. Met Spanje won hij het WK (2010) en het EK (2008 en 2012), met Barcelona werd hij negenmaal kampioen van Spanje en won hij de Champions League vier keer.

Iniesta is zeker niet de eerste voetballer die de mijlpaal van duizend wedstrijden bereikte. Keeper Peter Shilton is nog altijd recordhouder met bijna 1.400 wedstrijden, Cristiano Ronaldo is de veldspeler met de meeste wedstrijden. Hij passeerde dit seizoen de grens van 1.200 gespeelde wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.