Iniesta en Mata mogen zich door minibijdrage kampioen van Japan noemen

Reacties

Vissel Kobe is zaterdagochtend (Nederlandse tijd) kampioen van Japan geworden. Zelf won de club van Nagoya Grampus, terwijl concurrent Yokohama F. Marinos punten liet liggen. Daardoor is Vissel Kobe één wedstrijd voor het einde van het seizoen niet meer in te halen. Voor Vissel Kobe is het de eerste landstitel in de clubgeschiedenis.

Iniesta en Mata mogen zich door minibijdrage kampioen van Japan noemen
© Pro Shots

De Japanse club vierde de titel met een mooie plaat op X en daar stonden Andrés Iniesta en Juan Mata ook op. Het Spaanse duo had een zeer klein aandeel in de titel, in totaal vijf wedstrijden. Iniesta is ook niet langer verbonden aan Vissel Kobe, hij trok afgelopen zomer naar de Verenigde Arabische Emiraten. Omdat hij daarvoor nog vier duels speelde in het huidige seizoen van Japan, heeft hij ook een aandeel in de titel gehad.

De bijdrage van Mata was zowaar nog minder. Hij kwam kort nadat Iniesta was vertrokken bij Vissel Kobe, maar de teller staat richting het einde van het seizoen op slechts tien minuten. Mata zat wel bij de wedstrijdselectie van de kampioenswedstrijd, maar viel niet in. Voor Vissel Kobe is het dus de eerste landstitel in de clubhistorie. Met Iniesta werd in 2019 de eerste prijs in de clubgeschiedenis gewonnen, de Emperor's Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.