Idrissi heeft duidelijke voorkeur: 'Ajax-uit was de beste'

Reacties

Oussama Idrissi kijkt nog steeds met een goed gevoel terug op het duel dat AZ op 1 maart afwerkte in de Johan Cruijff Arena. De linksbuiten van AZ hoeft niet lang na te denken als hij de vraag krijgt wat de beste wedstrijd van de Alkmaarders was. De 0-2 zege in Amsterdam is volgens Idrissi de overduidelijke winnaar.

Idrissi heeft duidelijke voorkeur: 'Ajax-uit was de beste'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
AZ
AZ

AZ beleefde een bijzonder seizoen. Toen er een streep werd gezet door het restant van het seizoen stond de ploeg van Arne Slot in punten gelijk met Ajax, alleen het doelsaldo was minder. Idrissi beleefde eveneens een prima seizoen. In 25 competitieduels scoorde hij dertien keer en de laatste treffer was de 0-2 in Amsterdam.

Op de clubwebsite benoemt de 24-jarige aanvaller die wedstrijd als het beste optreden van AZ. Een kwartier voor tijd bekroonde Idrissi, nadat eerder zijn 0-2 was afgekeurd, toen een subliem optreden van de Alkmaarders. Op aangeven van Teun Koopmeiners bepaalde hij de eindstand. Een uitslag die paste bij het spel van AZ, want Ajax werd op alle fronten afgetroefd.

'De uitslag, de tegenstander, het moment en de manier waarop. Dat was allemaal top', zo haalt Idrissi terug. 'Het verschil was toen drie punten, het was dus erop of eronder. Het zou nul of zes punten worden. Er stond volop spanning op die wedstrijd.'

'We hielden ons zo goed aan het plan, met goed voetbal', vervolgt Idrissi. 'We hebben de tegenstander nauwelijks kansen gegeven en zelf tegen een topploeg zes tot zeven kansen gecreëerd.'

Kort na die fraaie zege zou er een streep gaan door het restant van het seizoen. Uiteindelijk zou de KNVB Ajax uitroepen tot nummer één, waardoor het hoogste Champions League-ticket naar Amsterdam ging. Afgelopen week werd wel bekend dat AZ daar bij de UEFA en de KNVB geprobeerd had wat aan te doen, maar nul op rekest had gehad.

Idrissi speelde zich net als diverse ploeggenoten flink in de kijker. De komende periode zal moeten blijken welk deel van de succesformatie die toesloeg in Amsterdam volgend seizoen ook nog in Alkmaar is. De linksbuiten zelf ligt nog vast tot medio 2022.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.