AZ doet via UEFA poging om CL-ticket van Ajax binnen te halen

Reacties

Bij AZ is er nog altijd de hoop dat de Alkmaarders de beloning krijgen die hoort bij de koppositie in de Eredivisie, de beloning die Ajax nu heeft gekregen. De nummer twee van de Eredivisie heeft bij de UEFA aangeklopt in de hoop dat de beslissing van de KNVB kan worden teruggedraaid. De inzet is een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

AZ doet via UEFA poging om CL-ticket van Ajax binnen te halen
© Pro Shots

Bij het beëindigen van de Eredivisie riep de Nederlandse voetbalbond geen kampioen uit. Dat werd besloten door het bestuur betaald voetbal, maar wel werd Ajax als nummer één aangemerkt. De Amsterdammers kregen daardoor het beste Champions League-ticket. Dat gebeurde op basis van het doelsaldo. Zowel Ajax als AZ had na 25 duels 56 punten, maar de Amsterdammers hadden een positiever doelsaldo. Het verschil was acht goals.

Volgens AZ is het doelsaldo geen goede maatstaf. De club vindt onderling resultaat een betere afspiegeling van de verhoudingen. Wordt dat als maatstaf genomen, dan is AZ in het voordeel na een 0-2 zege in Amsterdam en een 1-0 overwinning op Ajax in eigen huis.

Het doel van AZ is om het ticket voor de groepsfase van de Champions League te krijgen. Het beste CL-ticket voor Nederland geeft zo goed als zeker recht op deelname aan de groepsfase, al is dat nog afhankelijk van het verloop van andere competities. Champions League-deelname zou voor AZ financieel een enorme boost betekenen. De KNVB is op de hoogte van het contact tussen AZ en de UEFA, bevestigt de Nederlandse bond aan Voetbal International. De Europese voetbalbond besloot eerder al dat nationale bonden zelf mogen beslissen over de afloop van een competitie, zolang het besluit goed te verdedigen is. AZ is nu ook terugverwezen naar de KNVB.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.