Huntelaar heeft bij rentree aandeel in zege Schalke

Klaas-Jan Huntelaar heeft met één treffer bijgedragen aan de 3-1 zege van Schalke 04 op Hamburger SV. De Oranje-international vierde zijn rentree nadat hij donderdag in de Europa League tegen FC Twente (0-1) en eerder al tijdens het competitieduel met SC Freiburg (1-2) verstek had laten gaan vanwege een hoofdblessure.

De kwetsuur die Huntelaar bij de oefeninterland tegen Engeland (3-2 voor Oranje) opliep bij het maken van zijn doelpunt speelde hem zondag niet langer parten. De Nederlander zag hoe collega-spits Teemu Pukki na vijf minuten volledig vrijstaand raak kon koppen.

Halverwege de eerste helft vergrootte Christoph Metzelder de marge. Hij kon na een corner de bal aannemen en via doelman Jaroslav Drobný raak schieten. Nog voor de onderbreking werd het 3-0. Een overtreding van Heiko Westermann op Huntelaar leverde Schalke een makkelijke strafschop op, waarna de Nederlander zelf de beloning inde. Het was zijn negentiende competitiedoelpunt.

Op slag van rust kwam HSV nog wel iets dichterbij. Gojko Kacar schoot een afvallende bal in de verre hoek. Na rust kon HSV evenwel geen vuist meer maken, waardoor Schalke 04 overeind bleef en trainer Huub Stevens zijn voormalige broodheer versloeg.

Door de zege komt Schalke als nummer vier op negen punten van koploper Borussia Dortmund. Nummer twee Bayern München heeft vijf punten meer, terwijl nummer drie Borussia Mönchengladbach maar een puntje meer vergaarde dan de formatie van Stevens.

De overwinning is tegelijkertijd een goede generale voor het Europa League-duel van donderdag met FC Twente. In Duitsland moet Schalke de 1-0 nederlaag uit Enschede zien goed te maken.

Huntelaar verkleint door zijn treffer de achterstand op de Duitse topscorer Mario Gomez. De spits van Bayern München was zaterdag drie keer trefzeker tegen Hoffenheim (7-1 zege). Gomez staat op 21, Huntelaar op negentien.

Overige uitslagWerder Bremen - Hannover 96 3-0 Foto: VI Images