HSV-spits Guerrero acht duels langs de kant na aanslag

Hamburger SV moet de strijd om lijfsbehoud dit seizoen grotendeels vervolgen zonder Paolo Guerrero. De Peruviaanse aanvaller is voor de komende acht (!) wedstrijden geschorst, nadat hij zaterdag tijdens het competitieduel met VfB Stuttgart (0-4 verlies) een schandalige overtreding beging op keeper Sven Ulreich.

HSV-spits Guerrero acht duels langs de kant na aanslag

Bij de tackle van achteren op de keeper, nota bene bij een cornervlag, had Guerrero geen enkele intentie om de bal te spelen. De schorsing van de Peruviaan, die in april 2010 al eens vijf duels uitsluiting kreeg voor het gooien van een waterfles richting een supporter en ook als international de nodige misstappen beging, is nóg zwaarder dan die van Jermaine Jones.

De middenvelder van Schalke 04 werd onlangs voor zes wedstrijden uitgesloten voor het opzettelijk op de (lichtgeblesseerde) voet te trappen van zijn tegenstander, Borussia Mönchengladbach-aanvaller Marco Reus.

Zowel Guerrero als Hamburger SV noemt de straf buitenproportioneel hoog. 'Ik was gefrustreerd', zegt de aanvaller. 'Maar deze overtredingen komen vaker voor. En die keeper is toch opgestaan? Hij kon verder spelen...'

Pas tijdens de 33ste en voorlaatste speelronde in de Bundesliga is de Zuid-Amerikaan weer inzetbaar. Met zes goals is Guerrero medetopscorer van HSV, dat uit de laatste drie duels slechts één punt behaalde.

HSV en Guerrero hebben al aangeven niet akkoord te gaan met de hoge straf. De Duitse bond heeft tussen de regels door echter al aangegeven dat een beroep niet erg succesvol zal zijn.

Bekijk hier de aanslag van Guerrero. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's