Hongerige Nagelsmann troeft Guardiola af met winst Duitse Super Cup

Reacties

Julian Nagelsmann sleepte dinsdag zijn eerste titel in de wacht bij Bayern München door ten koste van bekerwinnaar Borussia Dortmund de Duitse Super Cup te winnen. Daarmee flikte de 34-jarige trainer iets wat een van zijn illustere voorgangers niet lukte.

Hongerige Nagelsmann troeft Guardiola af met winst Duitse Super Cup

In zijn tijd als Bayern-trainer stapte Pep Guardiola na al zijn drie Super Cup-finales als verliezer van het veld. De Spanjaard ging twee keer onderuit tegen Borussia Dortmund en verloor vervolgens na penalty's van VfL Wolfsburg. Daarbij moet worden aangetekend dat Guardiola tijdens zijn ambtstermijn bij Bayern wel drie keer beslag legde op de landstitel.

Voor Nagelsmann kwam het veroveren van de Super Cup op een bijzonder geschikt moment. De Duitse oefenmeester werkte in het Signal Iduna Park aan zijn zelfvertrouwen door af te rekenen met een matige seizoenstart. Onder leiding van de opvolger van Hansi Flick won Bayern geen enkele wedstrijd in de voorbereiding en viel ook de seizoensouverture van de Bundesliga in het water. Borussia Mönchengladbach hield Der Rekordmeister in eigen huis op 1-1.

Duidelijk antwoord
Uitgerekend in het hol van de leeuw won Nagelsmann de eerste titel in zijn loopbaan. Met een overtuigende overwinning gaf Bayern een duidelijk antwoord op de criticasters die Dortmund na de Haaland-show tegen Eintracht Frankfurt tot titelfavoriet bombardeerden. Het was bovendien het zesde officiële duel op rij dat Bayern te sterk was voor BVB.

'Ik denk dat we heel goed verdedigden, vooral in de eerste helft. We waren ongelooflijk agressief', reageerde Nagelsmann na afloop zichtbaar tevreden voor de camera van Sat 1. 'Ik wil graag meer titels dan alleen deze. Ik heb kleine hamstertanden, dat zie je. Ik zou graag een titel-hamster zijn. Nu heb ik er alvast eentje.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.