Lewandowski doet Dortmund wéér pijn en geeft duidelijk signaal af

Reacties

Bayern München heeft voor de negende keer in de clubhistorie de Duitse Super Cup gewonnen. In het hol van de leeuw was de landskampioen te sterk voor bekerwinnaar Borussia Dortmund: 1-3.

Lewandowski doet Dortmund wéér pijn en geeft duidelijk signaal af
© Pro Shots

Donyell Malen begon op de reservebank bij Borussia Dortmund. Trainer Marco Rose gaf toch wel enigszins verrassend de voorkeur aan de zestienjarige Youssoufa Moukoko naast doelpuntenkanon Erling Haaland in de spits in de 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld. Bij Bayern was er uiteraard een basisplaats voor dat andere fenomeen: Robert Lewandowski.

Voorafgaande aan de wedstrijd in het Signal Iduna Park was er een fraai eerbetoon aan de deze week overleden Gerd Müller. Na de aftrap was het Dortmund dat het initiatief nam. Gesteund door 25.000 supporters zocht de ploeg van Rose de aanval. De grootste kans was voor Marco Reus, die na een mooi balletje van Jude Bellingham alleen voor Manuel Neuer stond. De ervaren doelman redde echter knap met zijn voet.

© Pro Shots

Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Na een voorzet van Serge Gnabry kwam Lewandowski invliegen en de Pool kopte de 0-1 binnen. Voor Dortmund was het een flinke tik, zo vlak voor rust, maar ook direct na de hervatting ging het mis voor BVB. Alphonso Davies gaf de bal voor, Lewandowski liet hem slim lopen en Thomas Müller kon binnentikken: 0-2.

Na een klein uur kwam Malen in de ploeg voor Moukoko en al snel kreeg hij een kans op de aansluitingstreffer, maar Haaland legde de bal nét niet lekker terug op zijn nieuwe partner. Marco Reus bracht de spanning nog even terug met een lekker schot in de bovenhoek, maar verder kwam Dortmund niet. Na slordig balverlies van Manuel Akanji maakte Lewandowski een einde aan alle twijfel: 1-3.

Voor Lewandowski betekende het zijn 24ste doelpunt in 24 confrontaties met zijn oude liefde Dortmund. Door zijn doppelpack won Bayern voor de vijfde keer in de laatste zes jaar de Duitse Super Cup. De 32-jarige Pool gaf daarmee een duidelijk signaal af: Bayern is ook dit seizoen weer 'gewoon' titelfavoriet en Lewandowski zelf is 'gewoon' weer favoriet voor de topscorerstitel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.