Van Gaal breekt met eigen principes voor Malen: 'Dit is niet des Van Gaals'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft dinsdag bij zijn presentatie verteld wat zijn belangrijkste uitgangspunt is bij de start van zijn derde termijn bij het Nederlands elftal.

Van Gaal breekt met eigen principes voor Malen: 'Dit is niet des Van Gaals'
© Pro Shots

De zeventigjarige oefenmeester werd gevraagd waar hij gaat beginnen. 'Ik ben allang begonnen', pareerde Van Gaal. 'Ik heb al zeker vijf spelers gesproken en ik heb met heel veel stafleden gesproken. Ik heb de lijst van Frank de Boer als uitgangspunt genomen, want wij hebben geen tijd gehad om te scouten', legde Van Gaal uit over zijn 25-koppige voorselectie.

'Tegenwoordig is de tendens zo dat trainers hun spelers veertig, zestig of tachtig minuten laten spelen in de voorbereiding. Er zijn er maar heel weinig die negentig minuten hebben gespeeld. Dus we weten niet zo veel van de fitheid van de spelers. Dat is heel belangrijk in deze periode: dat we uitgaan van fitte spelers', verklaarde Van Gaal.

'Dat beperkt de groep. Zoals je ziet, hebben we maar 25 spelers geselecteerd en die kunnen ook nog geblesseerd raken. Dan heb ik niet eens direct een groep om elf tegen elf te spelen, en tactisch te trainen. Dat zegt wel wat, maar dat heeft ermee te maken dat ik fitte spelers wil, want we moeten direct presteren. Dat kan niet met spelers die niet fit zijn en geen negentig minuten hebben gespeeld', vervolgde Van Gaal.

'In deze selectie zit maar één speler die nog geen negentig minuten heeft gespeeld. Maar dat is ook een speler waardoor ik het tactisch plan kan veranderen. Daarom heb ik hem tóch gekozen, maar dat is niet des Van Gaals. Ik heb het over Donyell Malen. Die heeft twintig, veertig minuten gespeeld, that’s it. Ik heb hem tóch geselecteerd, nogmaals: dat is niet des Van Gaals. Maar het gaat om spitsen, er moet toch iemand een doelpunt maken.'

'Het wordt meteen een cruciale week voor Oranje en voor Van Gaal'

Bekijk hieronder de liveshow van Voetbal International over de presentatie van Louis van Gaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.