Van Gaal neemt Malacia, Rensch en Til op in voorselectie Oranje

Reacties

Louis van Gaal heeft vrijdag zijn eerste voorselectie sinds zijn terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Tyrell Malacia en Devyne Rensch zitten voor het eerst bij de groep. Virgil van Dijk is na lange afwezigheid terug, terwijl Guus Til ook bij de 25 namen zit.

Van Gaal neemt Malacia, Rensch en Til op in voorselectie Oranje

De KNVB heeft ook bekendgemaakt dat Maarten Stekelenburg een punt achter zijn interlandcarrière heeft gezet. De 38-jarige doelman van Ajax was op het EK nog eerste keus, nu mogen Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en Remko Pasveer gaan strijden om de plek onder de lat. De geblesseerde Jasper Cillessen en de naar Stade Brest overgestapte Marco Bizot ontbreken.

Achterin zijn ten opzichte van het EK ook de nodige wijzigingen doorgevoerd. Waar Van Dijk terug is en er met Rensch en Malacia ook twee nieuwe gezichten op de voorlopige lijst staan, ontbreken Patrick van Aanholt, Denzel Dumfries, Owen Wijndal en Joël Veltman. Dumfries, op weg naar Internazionale, kwam dit seizoen nog niet in actie, Wijndal keerde met een blessure terug van het EK.

Op het middenveld is veel hetzelfde gebleven. Alle EK-gangers zitten nu wederom bij de voorselectie, inclusief de richting het EK met een blessure afgehaakte Donny van de Beek. Daarnaast is Til beloond voor zijn prima start bij Feyenoord. De enkelvoudig international zat in maart 2018 voor het laatst bij de selectie van het Nederlands elftal.

Voorin ontbreken met Luuk de Jong en Quincy Promes twee EK-gangers, in de wetenschap dat De Jong nog herstellende is van de blessure waardoor hij het EK voortijdig moest afbreken. Ook voor spelers als Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi, die allebei nog wel in de voorselectie richting het EK zaten, is geen plek in de 25-koppige voorselectie. 

Van Gaal begint aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB kwam na het vertrek van Frank de Boer opnieuw uit bij de zeventigjarige Amsterdammer, die in de periodes 2001-2002 en 2012-2014 ook al bondscoach was. In september staan meteen drie belangrijke kwalificatieduels voor de deur met het oog op het WK 2022 in Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wo 1 sep. 2021

Za 4 sep. 2021

Di 7 sep. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.