Hongerige Messi licht beslissende Cillessen uit

Reacties

Lionel Messi heeft de Barcelona-aanhang bedankt voor de massale steun bij de bekerwedstrijd tegen Sevilla woensdagavond. De Catalanen poetsten in eigen huis de in het heenduel achtergelopen achterstand overtuigend weg, mede dankzij Jasper Cillessen.

Hongerige Messi licht beslissende Cillessen uit

Messi riep de supporters maandag op om massaal naar Camp Nou te komen voor de return in de kwartfinale van het bekertoernooi. Hij benadrukte het belang van de Copa del Rey en maakte duidelijk dit seizoen geen prijs te willen laten vallen. Die woorden maakte Barcelona ook waar tegen Sevilla, dat met 6-1 werd verslagen na de 2-0 in de eerste wedstrijd.

Na afloop sprak Messi met El Mundo Deportivo over de ambities dit seizoen: 'Toen ik aan het begin van het seizoen zei dat ik die schitterende cup wilde winnen (Champions League, red.), werd ik verkeerd begrepen. Er werd gedaan alsof dat het enige was, maar dit team wil strijden op alle fronten. We willen alles winnen. Bij Barça spelen, betekent dat je voor alles moet gaan.'

Barcelona begon voortvarend bij de return tegen Sevilla door een rake strafschop van Coutinho in de dertiende minuut. De thuisploeg wankelde daarna even. Bij een 1-0 stand ging de bal op de stip voor Sevilla en Cillessen stopte de strafschop van Éver Banega. Messi: 'Het was niet makkelijk vanavond, want zij hadden kansen. Dat Cillessen de strafschop stopte, was beslissend. Als ze toen hadden gescoord, was het erg lastig geworden.'

Voor Barcelona staat zaterdagavond opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Valencia op bezoek bij de koploper, die in La Liga een voorsprong van vijf punten op Atlético Madrid heeft.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.