Hondstrouwe Hector kan na zoveelste blijk van clubliefde eindelijk lachen

Reacties

1. FC Köln kan opgelucht ademhalen. Dat geldt vooral voor Jonas Hector, de hondstrouwe aanvoerder van de voor de Bundesliga behouden club. 

Hondstrouwe Hector kan na zoveelste blijk van clubliefde eindelijk lachen
© Pro Shots
Holstein Kiel
Holstein Kiel
1 - 5
1. FC Köln
1. FC Köln

Hector had deze week een zeer beroerde 31ste verjaardag. De middenvelder had weinig trek in welke festiviteit dan ook, een dag na de pijnlijke nederlaag tegen Holstein Kiel. Zijn reactie na de mislukte start van het tweeluik was veelzeggend. Geen polonaise aan zijn lijf.

Zijn slechte humeur was te verklaren. De gitzwarte wolken pakten samen boven 1. FC Köln. Alleen een klein wonder kon zijn club behoeden voor een drama, zoals hij in 2013 en in 2018 al had meegemaakt. Drie jaar geleden had hij zijn ultieme liefde en loyaliteit getoond. Ondanks de dreigende degradatie zette hij doodleuk zijn handtekening onder een nieuw contract. 'Het zou voor mij geen probleem zijn om een andere club te vinden, maar de club na dit seizoen verlaten zou niet goed voelen', zei de 43-voudig international.

Daardoor speelde Hector na zijn deelname aan het WK in Rusland zijn wedstrijden op het tweede niveau in plaats van in de Europese elite. De beloning kwam snel. In een jaar werd het verloren terrein weer goedgemaakt. Aan dat verblijf in de Bundesliga dreigde dit seizoen een einde te komen.

Een inhaalrace bood op de valreep een laatste kans te ontsnappen aan dat noodlot. De plaats in de Bundesliga was de inzet van de barrage met Holstein Kiel. Na de beroerde eerste stap volgde de bevrijdende 1-5 in Kiel. 'Redding Alaaf', kopte BILD over de verlossing voor de club uit de carnavalsstad. In de eerste dertien minuten was het pleit beslecht.

Drie dagen na de pijnlijke thuisnederlaag was het humeur van Hector dan ook helemaal opgeknapt. Zijn rake kopbal in de derde minuut bleek de opmaat voor de ontsnapping. 'Steeds weer als we met de rug tegen de muur staan, speelden we dit soort wedstrijden. We weten wat deze club voor de stad Keulen betekent, de band is heel hecht.' Die band van Hector met 1. FC Köln is mogelijk nog hechter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.