Hofland na vroege wissel: 'Jizz had de pee in, gelukkig maar'

Reacties

Kevin Hofland zag zijn Willem II na een beroerde eerste helft winnen van Jong Ajax (1-2). Na afloop ging het over de slechte start, de omzettingen die al vroeg begonnen en natuurlijk over de reactie van spits Jizz Hornkamp na diens vroege wissel.

Hofland na vroege wissel: 'Jizz had de pee in, gelukkig maar'
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Willem II
Willem II

'De drie punten zijn belangrijk, maar de reactie die we na afloop hebben laten zien, die was gewoon top. Verdedigend deden we het in de eerste helft heel slecht. Je weet dat Ajax vaardige spelers heeft die in hoog tempo kunnen spelen, en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Maar we hebben het hersteld.'

De herstelwerkzaamheden begonnen na een half uur, toen Hofland zijn spits Hornkamp naar de kant haalde zonder dat hij fysiek iets mankeerde. Hofland: 'Het was een tactische reden. Dat hij de pee in heeft? Gelukkig maar, laten we het hopen. Het gebeurt wel eens dat spelers de energie niet brengen die we nodig hebben.' Derhalve bracht Hofland Jeremy Bokila in de ploeg.

In de tweede helft wierp het zijn vruchten af. 'Na rust deden we het beter, we dwongen Ajax goed tot fouten, de opbouw ging beter. We gingen met Bokila wat opportunistischer spelen, en dat hebben we goed gedaan. Dat hoop je altijd, dat wisselspelers iets brengen. Gelukkig ging het goed.' Hofland verwacht dat Bokila, die aan het eind van de wedstrijd geblesseerd uitviel, geen al te erge klachten heeft. 'Ik zag hem net lopen', sprak de Limburger geruststellend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.