Hoffenheim zet reuzestap richting Champions League

Reacties

1899 Hoffenheim heeft een dreun uitgedeeld aan Hertha BSC in het duel der subtoppers. De bezoekers buitten het numerieke overwicht optimaal uit in Berlijn en mogen door de 1-3 zege blijven hopen op directe plaatsing voor de Champions League.

Hoffenheim zet reuzestap richting Champions League

Hertha nam in eigen huis na ruim een halfuur nog de leiding. Rechtsback Peter Pekarik knalde de bal in de korte hoek na een aanval over links, waarbij ex-Feyenoorder Salomon Kalou voorgaf. Het antwoord van Hoffenheim liet niet lang op zich wachten. Andrej Kramaric bracht in de 39ste minuut de stand in evenwicht vanaf de strafschopstip: 1-1.

De ploegen leken vervolgens af te stevenen op een gelijkspel, maar Hertha zag de wedstrijd uit zijn handen glippen door een rode kaart voor Maximilian Mittelstädt. De twintigjarige linksback kreeg zijn tweede gele kaart na een wat wilde tackle. Het was voor Hoffenheim reden meer voor de aanval te kiezen en dat was met resultaat. Niklas Süle schoot een kwartier voor tijd prachtig raak in de bovenhoek.

Door zijn tiende competitiegoal van het seizoen te maken, bepaalde Kramaric vervolgens de eindstand op 1-3. Hoffenheim staat na de overwinning derde in de Bundesliga, met een voorsprong van twee punten op Borussia Dortmund, dat zaterdag Schalke 04 treft in de Kohlenpott-derby. De nummer vier van de Duitse competitie komt in actie in de voorronde van de Champions League. Die positie lijkt voor Hertha nu onhaalbaar door een kloof van zes punten ten opzichte van Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.