Hoeness: liever waardig afscheid 'Robbery' dan 'zoveelste titel'

Reacties

Clubpresident Uli Hoeness van Bayern München vindt het geen ramp als Der Rekordmeister dit seizoen naast de landstitel grijpt.

Hoeness: liever waardig afscheid 'Robbery' dan 'zoveelste titel'

In het programma Sport 1-Doppelpass ging de bestuurder zondag in op de transferpolitiek van Bayern. Hoewel spelers als Franck Ribéry, Arjen Robben en Rafinha aardig op leeftijd zijn, hield de Duitse kampioen zich vorig jaar koest op de transfermarkt.

'We hebben twee of drie spelers in onze selectie die we zeer dankbaar moeten zijn, dan doel ik op bijvoorbeeld Robben en Ribéry', stak Hoeness van wal. 'We willen hen ook niet voor het hoofd stoten. We zijn bereid geweest om het kampioenschap een jaartje op te offeren. Zo kunnen spelers op een waardige manier afscheid nemen. Ik heb in mijn leven ook al vijftig prijzen gewonnen, ik kijk niet meer op een titel meer of minder. Het is nu de kunst om naar een goede overgang te gaan, zeg maar een soft-Brexit.'

Hoewel Hoeness net doet alsof Bayern een boulevardlengte achterstaat op koploper Borussia Dortmund staan beide clubs sinds zaterdag gelijk in punten. De lijstaanvoerder komt zondag nog in actie tegen Bayer Leverkusen.

'En dat terwijl we een trainer hebben die onder vuur lag, een sportdirecteur die niet deugt en een selectie waarin het voortdurend onrustig is', aldus een cynische Hoeness, die zich ergert aan de berichtgeving over Bayern. 'We staan vijf maanden niet bovenaan en het hele land lijkt van slag.'

Bayern zit in de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal en maakt nog kans om dit stadium in de Champions League te bereiken. Midweeks eindigde de eerste ontmoeting met Liverpool in de achtste finale in een doelpuntloos gelijkspel.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.