Het moment van rusten lijkt gekomen voor De Ligt

Reacties

Matthijs de Ligt komt woensdagavond zeer waarschijnlijk niet in actie bij de thuiswedstrijd van Juventus tegen Genoa. De twintigjarige topaankoop wordt dan gespaard door trainer Maurizio Sarri.

Het moment van rusten lijkt gekomen voor De Ligt
© Pro Shots

Het niet opstellen van De Ligt is onderdeel van het roulatieplan van de coach. Vanwege zijn brede selectie en het drukke programma maakte Sarri onlangs al duidelijk meer wisselingen te zullen gaan doorvoeren in zijn basiself. Volgens Italiaanse media wordt De Ligt tegen Genoa aan de kant gehouden. In de verwachte opstellingen vormt Leonardo Bonucci het centrale duo met Merih Demiral, de andere jonge centrumverdediger die afgelopen zomer naar Turijn werd gehaald.

De Ligt was tot nu toe in zeven van de negen Serie A-wedstrijden bij zijn nieuwe club basisspeler, in de Champions League speelde hij in alle groepsduels. Bij afwezigheid van de geblesseerde Giorgio Chiellini werd al snel duidelijk dat de ex-Ajacied in de pikorde boven Demiral en Daniele Rugani staat. Daar kwam geen verandering in na een paar ongelukkige optredens. Afgelopen weekend nog werd De Ligt met de derde handsbal in een reeks de schlemiel bij Juventus door een strafschop te veroorzaken bij het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Lecce. Daarna spraken Bonucci en Sarri direct hun vertrouwen uit in de twintigjarige Oranje-international, al werd wel erkend dat hij een lastige periode doormaakt.

Voor Juventus wacht na het thuisduel met Genoa zaterdag al de derby tegen Torino. Volgende week woensdag speelt de Italiaanse topclub in de Champions League uit tegen Lokomotiv Moskou, waarna AC Milan-thuis het afsluitende duel is op weg naar een nieuwe interlandperiode. Bondscoach Ronald Koeman maakte voor die periode woensdag zijn voorselectie voor Oranje bekend, met natuurlijk plek voor De Ligt.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'De Ligt is geen volleyballer, Memphis is de opperbaas van Lyon'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.