Bonucci neemt het op voor De Ligt: 'Normaal dat er angst is'

Reacties

Volgens Leonardo Bonucci hoeft niemand bij Juventus zich grote zorgen te maken over Matthijs de Ligt. De routinier verdedigde zijn jonge verdedigingspartner na een volgend ongelukkig optreden, dit keer bij de 1-1 tegen Lecce.

Bonucci neemt het op voor De Ligt: 'Normaal dat er angst is'
© Pro Shots

Het ging mis voor Juventus door een door De Ligt weggegeven strafschop. De ex-Ajacied maakte opnieuw hands en werd zo in Italië wederom in negatief opzicht het onderwerp van gesprek. Het was voor de ex-Ajacied al zijn derde veelbesproken handsbal in dienst bij Juventus.

Bonucci werd door Tuttosport gevraagd naar de ongelukkige actie van De Ligt en zei het volgende: 'Op dat soort momenten volg je als verdediger vaak je instinct en dan kan iedere beweging gevaarlijk zijn. Maar Matthijs moet kalm blijven, want het is iedereen weleens overkomen dat er een reeks met fouten of negatieve momenten is.'

De Italiaan ging verder en vertelde dat er binnen de selectie het volste vertrouwen is in de kwaliteiten van De Ligt. Wel dacht Bonucci dat de handsballen mentaal effect hebben op de Oranje-international. 'Of dat invloed heeft? Het is normaal dat er nu angst is ontstaan, wat onzekerheid. Maar dat gaat vanzelf weer voorbij, hij gaat groeien en laten we er verder ook over ophouden.'

Volgens Bonucci was het puntenverlies van Juventus tegen de laagvlieger ook allesbehalve enkel de schuld van De Ligt. 'Dat we hier maar één punt hebben gepakt, ligt niet aan de handsbal van De Ligt maar aan de kansen die we gemist hebben. De penalty was niet zijn fout, dat kon iedereen gebeuren. Als we met 1-4 hadden gewonnen, was het niet over De Ligt gegaan, maar over het goede optreden van Juventus', sloot de 32-jarige Italiaan af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.