Alles zit tegen voor De Ligt: derde handsbal op rij doet Juventus pijn

Matthijs de Ligt komt maar niet in rustig vaarwater bij Juventus. De veelbesproken verdediger veroorzaakte zaterdag tegen Lecce opnieuw een strafschop en was daarmee direct verantwoordelijk voor het puntenverlies dat de landskampioen leed.

Lecce
Lecce
1 - 1
Juventus
Juventus

De Ligt krijgt het maar niet voor elkaar om een onzichtbare wedstrijd te spelen in het hart van de Juventus-defensie. De zomeraankoop is door een zware blessure bij Giorgio Chiellini een vaste basisspeler, maar oogt erg onrustig en heeft bovendien veel pech. Tegen Internazionale veroorzaakte hij al een penalty met een handsbal en tegen Bologna kwam De Ligt met de schrik vrij toen hij in blessuretijd de bal op zijn arm kreeg. Daar ontstond toen veel ophef over.

Zaterdag maakte De Ligt in de derde competitiewedstrijd op rij hands in het eigen strafschopgebied en tegen Lecce ging de bal wel weer op de stip. De Ligt probeerde zijn lichaam nog van de bal weg te draaien, maar was zo ongelukkig dat het leder toch tegen zijn hand kwam. Scheidsrechter Paolo Valeri floot voor een penalty en Marco Mancosu stuurde Juventus-doelman Wojciech Szczesny de verkeerde kant op.

Het doelpunt van Mancosu, elf minuten in de tweede helft, betekende de 1-1. Juventus had even voor de gelijkmaker zelf ook een penalty gekregen, na een wilde tackle van Jacopo Petriccione op de rand van het strafschopgebied. Het was niet goed te zien of hij Miralem Pjanic ook daadwerkelijk raakte, maar Valeri besloot na het zien van de VAR-beelden te fluiten voor een strafschop. Paulo Dybala, midweeks nog goed voor twee goals in de 2-1 Champions League-zege op Lokomotiv Moskou, maakte geen fout.

Juventus moest na het vervelende moment voor De Ligt opnieuw beginnen en kreeg via Fernando Bernardeschi (buitenkant paal), Gonzalo Higuaín (redding van Gabriel) en Leonardo Bonucci (net over) nog goede kansen om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Juventus scoort dit seizoen echter niet gemakkelijk en kreeg het zonder Cristiano Ronaldo, die rust kreeg, niet voor elkaar om de winnende treffer op het scorebord te krijgen. Dat zorgde voor frustratie bij coach Maurizio Sarri, die een gele kaart kreeg voor commentaar op de leiding.

Door de misstap van Juventus bij laagvlieger Lecce (dat vorige week ook al een punt pakte tegen AC Milan) kan Internazionale later deze zaterdag de koppositie in de Serie A overnemen. De ploeg van Antonio Conte heeft nu twee punten minder dan Juve en speelt om 18.00 uur thuis tegen Parma.

70
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}