Sarri heeft te doen met De Ligt: 'Nieuwe regels maken het ook moeilijk'

Reacties

Een handsbal van Matthijs de Ligt leidde zaterdagmiddag tot puntenverlies voor Juventus bij US Lecce. Maurizio Sarri nam zijn onfortuinlijke verdediger na afloop niets kwalijk.

Sarri heeft te doen met De Ligt: 'Nieuwe regels maken het ook moeilijk'

De Ligt is in zijn eerste weken bij Juventus nog niet de betrouwbare kracht die hij bij Ajax was en maakte ook in de competitiewedstrijden tegen Internazionale en Bologna al hands. Tegen Inter had dat een penalty tot gevolg, tegen Bologna kwam De Ligt met de schrik vrij. Bij Lecce maakte de Nederlander weer hands en nu ging de bal wel weer op de stip.

De Ligt kreeg de bal van dichtbij op zijn hand. Hij probeerde nog van de situatie weg te draaien, maar zonder succes. 'Zoals ik het zag vanaf de bank, denk ik niet dat er opzet in het spel was', zei Sarri na afloop. 'Zijn arm zat dicht bij zijn lichaam, maar de bal werd plotseling van richting veranderd. Met de nieuwe regels voor hands is het ook heel moeilijk voor verdedigers om de bal te ontwijken.'

Marco Mancosu schoot vanaf de strafschopstip raak en zijn doelpunt, elf minuten in de tweede helft, betekende het slotakkoord (1-1). In acht van de twaalf wedstrijden die Juventus dit seizoen speelde kreeg het minstens een tegengoal. 'De meeste doelpunten die we tegen krijgen komen uit standaardsituaties, inclusief penalty's', weet Sarri. 'We geven niet veel weg uit open spel, maar we moeten oppassen voor de gevaren in en rond ons strafschopgebied.'

De Ligt kreeg de schuld van het puntenverlies niet in de schoenen geschoven door Sarri. 'Feit is dat we tien kansen hebben gecreëerd, maar we die kansen niet afmaakten. Ik vond ons wat te gemakzuchtig in de afronding. Nadat we op voorsprong waren gekomen, wekten we de indruk dat we dachten dat we dit toch wel zouden winnen.' Internazionale kan nu de koppositie overnemen van Juventus. 'Maar er zijn nog zó veel wedstrijden te spelen… het heeft geen zin om nu naar de ranglijst te kijken', aldus Sarri, die in zijn trainersloopbaan overigens nog nooit heeft gewonnen van Lecce.

Higuaín
Gonzalo Higuaín liep tegen Lecce een hoofdwond op, toen hij bij een luchtduel in botsing kwam met Lecce-doelman Gabriel. De spits van Juventus kreeg een tulband aangemeten en speelde de wedstrijd uit, maar maakte na het laatste fluitsignaal een verwarde indruk. Sky Italia meldt dat Higuaín naar het ziekenhuis is vervoerd voor onderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.