La Gazzetta en social media kennen geen genade voor 'volleyballer' De Ligt

Reacties

Met drie handsballen in het eigen strafschopgebied in drie competitiewedstrijden is Matthijs de Ligt bezig aan een even ongelukkige als opmerkelijke serie. De Italiaanse kranten lijken er na het duel met Lecce al niet meer van op te kijken; op social media is er sprake van leedvermaak.

La Gazzetta en social media kennen geen genade voor 'volleyballer' De Ligt
© Pro Shots

Na handsballen tegen Internazionale (wel een strafschop) en Bologna (geen strafschop) kreeg De Ligt zaterdag de bal op zijn hand tegen Lecce. Dit leverde een penalty en puntenverlies voor Juventus op (1-1). In de wedstrijdverslagen hebben Tuttosport en La Repubblica het over 'de gebruikelijke handsbal' van De Ligt.

La Gazzetta dello Sport heeft de Nederlander bij de spelersbeoordelingen onder de Flops gezet. 'Houston, we have a problem', schrijft de roze sportbijbel. 'En het is niet alleen de onzekerheid in bepaalde situaties: het is vooral de arm die vaak niet op de juiste plek zit.'

'Er is geen twijfel dat De Ligt een prachtige toekomst tegemoet gaat, maar zijn start bij Juventus is moeilijker dan verwacht', vervolgt La Gazzetta. 'De fouten en losse handjes moesten vroeg of laat weleens tot puntenverlies  lijden…'

Op social media wordt erg gelachen om de vervelende reeks van De Ligt. Zo wordt de verdediger afgebeeld als volleyballer en wordt gesuggereerd dat hij beter in een dwangbuis aan een wedstrijd kan beginnen. Juventus komt komende woensdag weer in actie: dan komt Genoa op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.