Het echte FC Hollywood is te vinden in Wales

Reacties

Wrexham AFC is afgegleden naar de krochten van het Britse voetbal. Met dank aan twee Hollywood-acteurs is de club uit Wales ineens wereldnieuws.

Het echte FC Hollywood is te vinden in Wales
© Pro Shots

'Dit is de op drie na oudste club op deze planeet en we zien niet waarom het geen globale uitstraling kan hebben. We willen dat Wrexham een mondiale speler gaat worden.' Het zijn de woorden van Ryan Reynolds, de Hollywood-acteur die samen met collega Rob McElhenney de club uit Wales heeft overgenomen.

De formaliteiten moeten nog worden afgehandeld, maar het belangrijkste obstakel is met gemak genomen. De fans, die sinds 2011 de scepter zwaaien bij de club, hebben zich in grote meerderheid geschaard achter de plannen van de twee acteurs.

De twee, die voor de overname een slordige twee miljoen euro moeten neerleggen, hadden met hun voorstel de achterban voor zich gewonnen. Een van de harde beloftes was dat altijd zal worden gewonnen van rivaal Chester, zo werd met een knipoog enkele keren herhaald in het Mission Statement met een belangrijke noot: 'Als we ooit weer tegen Chester zullen spelen.'

Want Wrexham is afgegleden naar het vijfde niveau in het Engelse voetbal, waar de rivaal het zelfs nog een stapje lager probeert. Een sportieve opmars van The Reds is een doel van de acteurs, die ook graag het stadion The Racecourse weer vol willen zien. Een Netflix-documentaire staat in de steigers, zo vertelde McElhenney. 'Het gaat om het vertellen van verhalen. Wat moet een speler doorstaan om op het veld te staan. We zijn geïnteresseerd in dat verhaal, op alle niveaus.'

Zover is het nog niet, maar Reynolds en McElhenney hebben één doel al bereikt: Wrexham heeft als FC Hollywood in Wales al een mondiale uitstraling. En er zal met extra aandacht worden gekeken hoe vanavond het duel met Hartlepool United afloopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.