George Clooney overweegt Málaga te kopen voor speciale tv-serie

Reacties

Málaga valt mogelijk in handen van een gezelschap uit de Amerikaanse filmindustrie, onder wie acteur George Clooney. De club uit Andalusië verkeert in financieel zwaar weer en kan het geld goed gebruiken.

George Clooney overweegt Málaga te kopen voor speciale tv-serie
© Pro Shots

In het seizoen 2012/13 greep Málaga nog op tragische wijze naast een ticket voor de halve finales van de Champions League, maar sindsdien is het snel bergafwaarts gegaan. In 2018 degradeerde de club uit de Primera División en dit seizoen sukkelen de Zuid-Spanjaarden in het rechterrijtje van de eerste divisie. Als klap op de vuurpijl werd de trainer onlangs ontslagen naar aanleiding van een seksschandaal.

Málaga heeft al jaren behoorlijke schulden en volgens Spaanse media begint de tijd nu te dringen. De club moet zo spoedig mogelijk een kleine zes miljoen euro ophoesten, anders dreigt een faillissement. Eigenaar Abdullah Al-Thani is nu van plan om zijn aandelen in de club te verkopen.

Antonio Aguilera, voorzitter van de aandeelhoudersvereniging, bevestigt in gesprek met AS dat Málaga momenteel aan het praten is met een Amerikaans bedrijf, dat banden heeft met Clooney. Al-Thani verlangt echter een astronomisch bedrag van honderd miljoen euro voor de aandelen, die hij zelf ooit kocht voor 36 miljoen.

'Er is een machtig productiebedrijf dat Málaga wil omtoveren tot het Hollywood van Europa. Zij zijn hier een serie aan het opnemen voor Amazon en zijn momenteel aan het onderhandelen met de club. Zij willen alleen het bizarre bedrag dat Al-Thani verlangt niet betalen. Wat zij bereid zijn te betalen is evengoed veel meer dan Al-Thani ooit voor de club heeft betaald. Ze zijn in gesprek.'

Volgens AS hebben Clooney en consorten wilde plannen met de club. Het Amerikaanse bedrijf zou een 24-uurs live-uitzending willen produceren met de club als epicentrum. Het zou een vergelijkbaar scenario zijn als bij de film The Truman Show uit de jaren 90.

Bekijk hier al onze video's
Meer Málaga
Meer over Málaga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.