Het briefje klopt: Weghorst en De Roon kijken toe tegen Noord-Macedonië

Reacties

Wout Weghorst en Marten de Roon beginnen maandag op de bank bij het Nederlands elftal. Zoals verwacht krijgen Donyell Malen en Ryan Gravenberch een kans in de basis in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië.

Het briefje klopt: Weghorst en De Roon kijken toe tegen Noord-Macedonië
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland

Dat betekent dat het briefje van Dwight Lodeweges klopt. Bondscoach Frank de Boer verklapte al op de persconferentie voor de wedstrijd van maandag dat hij twee wijzigingen door zou gaan voeren tegen Noord-Macedonië. Hij zei nog niet wie, maar mede doordat een van de camera's van de NOS een briefje van assistent-bondscoach Lodeweges filmde. Daarop stonden de namen van Malen en Gravenberch.

Malen viel in tegen zowel Oekraïne als Oostenrijk terwijl Gravenberch tegen Oostenrijk een kwartier voor tijd De Roon verving. De Roon staat op scherp met de gele kaart die hij pakte tegen de Oostenrijkers. De Boer was niet van plan om veel basisspelers rust te gunnen. 'We hebben genoeg ruimte tot de volgende wedstrijd (27 juni, red.) om op volle sterkte de achtste finale in te gaan.'

Bij Noord-Macedonië staat Goran Pandev 'gewoon' in de basis. De aanvaller, die afscheid neemt als prof, had in de aanloop naar het groepsduel last van fysieke klachten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.