De Boer voert twee wijzigingen door voor duel met Noord-Macedonië

Reacties

Frank de Boer gaat zijn basisopstelling op twee plaatsen wijzigen voor de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië. Dat gaf de bondscoach prijs op de persconferentie.

De Boer voert twee wijzigingen door voor duel met Noord-Macedonië
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland

Wie De Boer gaat wisselen, wilde hij nog niet zeggen: 'Dat zullen we morgen zien', zei De Boer. Wel wilde de bondscoach verklappen dat hij het huidige 5-3-2-systeem gaat behouden in het duel met Noord-Macedonië dat voor Oranje een duel om des keizers baard is. Oranje is immers al geplaatst voor de achtste finale door zeges op Oekraïne en Oostenrijk.

'We hebben genoeg ruimte tot de volgende wedstrijd (27 juni) om op volle sterkte de achtste finale in te gaan. Anders wordt die rustperiode wel heel erg lang. Ik denk dat we nog steeds dingen kunnen verbeteren. Het systeem blijft hetzelfde, want we hebben goede momenten gehad, maar we kunnen dingen nog verbeteren. Alles kan beter, zoals het in de verdediging beter kan kan dat ook in de aanval. Tegen Oostenrijk hadden we het in balbezit beter kunnen doen. Voorin kan de afstemming ook beter, diepte maken en in de bal komen. Dat soort dingen.'

Wingbacks
De Boer gaf dan ook aan dat hij veel coaching verricht richting wingbacks Denzel Dumfries en Patrick van Aanholt: 'Dan heb je het over druk zetten en wanneer dat moet. En wanneer moet je aan de binnen- of buitenkant staan? En dan hebben we het ook over de omschakeling. Het is een gecompliceerde positie, dan is een helpende hand nodig soms. Er komt heel veel bij kijken', aldus de bondscoach.

Of Marten de Roon, die op scherp staat, rust krijgt? 'Dat zullen we morgen zien. Ik heb wel een idee wie ik zou willen laten starten. Natuurlijk hebben de spelers een idee en praat ik met ze, maar ik ben niet afgeweken van mijn idee. Soms buig je een beetje mee. Ik sta niet op het veld, zij moeten uitvoeren. Bij een goed idee ga je er soms wel eens in mee. Maar ik heb mijn filosofie en normaal zal daar niet zoveel van afgeweken worden. Het gaat erom dat we Nederland zo goed mogelijk in de achtste finale krijgen. Dit is volgens ons de beste manier.'

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.