Gravenberch en Malen krijgen de kans tegen Noord-Macedonië

Reacties

Donyell Malen en Ryan Gravenberch krijgen naar alle waarschijnlijkheid een basisplaats tegen Noord-Macedonië. De twee krijgen in de laatste groepswedstrijd op het EK de voorkeur boven Wout Weghorst en Marten de Roon. Dat was al de verwachting en lijkt te zijn bevestigd door een briefje.

Gravenberch en Malen krijgen de kans tegen Noord-Macedonië
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland

Bondscoach Frank de Boer verklapte al op de persconferentie voor de wedstrijd van maandag dat hij twee wijzigingen door gaat voeren tegen Noord-Macedonië. Die wedstrijd is er eentje om des keizers baard. Oranje is immers al zeker van de groepswinst en Noord-Macedonië is al uitgeschakeld. Om welke twee wijzigingen het gaat, liet De Boer echter niet weten.

'We hebben genoeg ruimte tot de volgende wedstrijd (27 juni, red.) om op volle sterkte de achtste finale in te gaan. Anders wordt die rustperiode wel heel erg lang. Ik denk dat we nog steeds dingen kunnen verbeteren. Het systeem blijft hetzelfde, want we hebben goede momenten gehad, maar we kunnen dingen nog verbeteren', legde De Boer uit waarom hij slechts twee wijzigingen doorvoert.

Het blijkt dus te gaan om Malen en Gravenberch. Malen viel in tegen zowel Oekraïne als Oostenrijk terwijl Gravenberch tegen Oostenrijk een kwartier voor tijd De Roon verving. De Roon staat op scherp met de gele kaart die hij pakte tegen de Oostenrijkers.

Hoewel De Boer zijn opstelling dus nog even geheim wilde houden, is dat niet gelukt. Mede door het feit dat een van de camera's van de NOS een briefje van assistent-bondscoach Dwight Lodeweges filmde:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.