Heracles kan rivaal FC Twente in nog grotere crisis storten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De 27ste speelronde wordt vrijdagavond geopend met derby tussen Heracles Almelo en FC Twente.

Heracles kan rivaal FC Twente in nog grotere crisis storten

HERACLES ALMELO - FC TWENTE


Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 duels Heracles Almelo9 punten
Laatste 5 duels FC Twente2 punten

ACTUEEL

• Met name voor FC Twente zijn de belangen vrijdagavond levensgroot. De ploeg uit Enschede bezet de zestiende plaats, met maar één puntje meer dan rodelantaarndrager Roda JC Kerkrade. Heracles Almelo staat elfde en maakt nog altijd kans op deelname aan de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League.

• Hoe het seizoen ook afloopt: John Stegeman vertrekt deze zomer met een record op zak bij Heracles Almelo. De oud-prof vierde afgelopen weekeinde zijn 46ste Eredivisie-zege als oefenmeester van de Heraclieden, waarmee hij Peter Bosz passeerde.

• Tom Boere liet afgelopen weekeinde tegen FC Groningen zijn vijfde Eredivisie-goal aantekenen. De aanvaller van FC Twente scoorde nog niet buiten Enschede.

Heracles Almelo rekende vorige week af met Roda JC Kerkrade.

• Heracles Almelo triomfeerde in zijn vorige twee Eredivisie-wedstrijden. De laatste keer dat de formatie uit Overijssel driemaal achtereen zegevierde, dateert alweer uit september 2015.

• Met elf assists is Brandley Kuwas voorlopig de assistkoning van de Eredivisie. In de voorbije drie seizoenen had alleen Hakim Ziyech in één jaargang meer assists op zijn conto dan de buitenspeler van Heracles Almelo: twaalf in 2016/17.

FC Twente speelde zondag in eigen huis gelijk tegen FC Groningen.

• Sinds FC Twente eind oktober Gertjan Verbeek aanstelde, veroverde de landskampioen van 2010 slechts negen punten. Geen enkele club presteerde slechter in die periode, hoewel ook Sparta Rotterdam negen punten verzamelde.

HISTORIE

• Zes van de vorige veertien Eredivisie-edities van Heracles Almelo - FC Twente resulteerden in een overwinning voor de bezoekers. Drie keer trok de thuisclub aan het langste eind en vijf keer rolde er een remise uit de bus.

• In het seizoen 2006/07 stond deze derby al tijdens de eerste speelronde op het programma. Dankzij goals van Kwame Quansah, Stefaan Tanghe en Diego Biseswar won Heracles Almelo met liefst 3-0.

De laatste vijf onderlinge Eredivisie-edities tussen Heracles Almelo en FC Twente:


SeizoenUitslag
2012/131-1
2013/140-3
2014/151-4
2015/162-0
2016/171-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.