Biseswar leidt Heracles naar zege op Twente

Het seizoen is voor Heracles Almelo heerlijk begonnen met een 3-0 zege op aartsrivaal FC Twente. Een hoofdrol was weggelegd voor invaller Diego Biseswar.

Bij een burenruzie als Heracles-FC Twente horen agressie en passie. Dat het er niet vriendelijk aan toeging in het Polman Stadion ervoer Kai Michalke aan den lijve. De Duitse middenvelder moest halverwege de eerste helft geblesseerd naar de kant na een duel met Robbie Wielaert. De noodgedwongen wissel bleek Heracles goed te doen. De Almelose formatie legde het af tegen FC Twente, maar kwam door het inbrengen van Biseswar beter in de wedstrijd. De Feyenoord-huurling stond ook aan de basis van de openingstreffer van Heracles.

Uit een corner van Bisewar kopte Kwame Quansah raak, waarmee Heracles acht minuten voor rust tegen de verhouding in de leiding nam. Voor FC Twente was het helemaal gedaan toen op slag van rust Luke Wilkshire een zware overtreding op Ragnar Klavan moest bekopen met een rode kaart.

Biseswar was verantwoordelijk voor de genadeklap voor FC Twente. De linkspoot stelde Stefaan Tanghe in staat de 2-0 aan te tekenen om vervolgens in de laatste minuut zijn eigen naam op het wedstrijdformulier te krijgen; 3-0.