Heracles Almelo voelt zich als een vis in het water in Heerenveen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. SC Heerenveen en Heracles Almelo sluiten de Eredivisie-zaterdag af.

Heracles Almelo voelt zich als een vis in het water in Heerenveen
 
Speelronde 2
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterEdwin van de Graaf

• Het is de dertiende keer dat SC Heerenveen en Heracles Almelo elkaar in Friesland treffen op het hoogste niveau. De ploeg uit Overijssel won liefst zes van de eerdere ontmoetingen en sleepte ook nog tweemaal een gelijkspel uit het vuur. Tot vier keer toe pakte SC Heerenveen de drie punten.

• Toch beklijft de editie van 2007/08 het meest. Mede dankzij zeven treffers van Afonso Alves boekten de Friezen destijds een 9-0 overwinning.

• Heracles Almelo opende de competitie vorige week met een knappe 2-1 overwinning op Ajax. SC Heerenveen noteerde een spectaculair 3-3 gelijkspel tegen FC Groningen.

• Gemiddeld verovert Heracles Almelo 1,67 punt in uitwedstrijden tegen SC Heerenveen. Op bezoek bij geen enkele andere club zijn de Heraclieden zó succesvol.

Doelpuntenfeest bij Derby van het Noorden.

• In de voorbije tien seizoenen triomfeerde SC Heerenveen in slechts twee van de eerste thuiswedstrijden. Die andere acht duels resulteerden in vijf gelijke spelen en drie nederlagen.

• Een jubileum voor John Stegeman, die zijn honderdste Eredivisie-duel bij Heracles Almelo gaat coachen. Het clubrecord is in handen van Peter Bosz (136 wedstrijden coach van Heracles op het hoogste niveau).

Heracles stunt met zege op Ajax.

• De laatste keer dat Heracles Almelo zijn eerste uitwedstrijd in winst omzette, was alweer in 2005/06. Destijds ging ADO Den Haag met 1-2 voor de bijl.

De laatste vijf edities van SC Heerenveen-Heracles Almelo:

SeizoenUitslag
2012/130-1
2013/142-4
2014/150-1
2015/160-1
2016/173-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.