Heracles Almelo: in eigen huis subtop, op vreemde bodem degradatiekandidaat

Reacties

Heracles Almelo in thuis- en uitduels. Groter kan het contrast haast niet. Vrijdag pakten de Heraclieden de zesde thuisoverwinning, uit werd nog helemaal niet gewonnen.

Heracles Almelo: in eigen huis subtop, op vreemde bodem degradatiekandidaat
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

FC Utrecht werd vrijdagavond in het Erve Asito-stadion verslagen door de ploeg van Frank Wormuth, die daardoor nu uit twaalf thuisduels 21 punten gepakt heeft. Ter illustratie: Ajax en Feyenoord voeren de ranglijst wat betreft thuisduels aan met 25 punten uit elf duels. Daarna komen FC Utrecht en PSV met 24 punten uit elf optredens en staan ook AZ (23) en FC Twente (21) nog boven Heracles, al speelden die laatste twee clubs maar tien keer in eigen huis. Alle andere ploegen in de Eredivisie pakten minder punten op eigen terrein.

Hoe anders is dat in het klassement dat berekend is op uitduels. Als enige ploeg slaagde Heracles er nog niet in op vreemde bodem te winnen. Alleen op bezoek bij Sparta Rotterdam en NEC werd een punt gehaald. Door het grote contrast heeft Heracles nu liefst 91 procent van de punten op het eigen kunstveld behaald.

Coach Frank Wormuth was na afloop van de zege maar wat blij. 'Er stond toch wat druk op de spelers', aldus de Duitse coach, die vooraf juist had benadrukt zich geen zorgen te maken over de slechte resultaten en geloof in zijn ploeg te houden. 'Thuis moeten we de punten pakken. Daarom ook mijn complimenten voor de spelers. Voor rust hebben we niks weggegeven en wat kansen gecreëerd, in de tweede helft kwam de tegenstander beter voor de dag. Ik dacht direct na rust: wat gebeurt hier?', zo erkende hij bij ESPN. 'We hebben uiteindelijk wat geluk gehad; een beetje een engeltje op onze schouder. En de keeper was fantastisch. Natuurlijk hadden we de counters beter uit kunnen spelen en nog eens kunnen scoren, maar ik ben tevreden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.