Vreugde-uitbarsting in Almelo: Heracles krijgt FC Utrecht toch nog op de knieën

Heracles Almelo heeft een zeer belangrijke en felbegeerde zege geboekt op FC Utrecht. Na vier duels zonder overwinning op rij kreeg de ploeg van coach Frank Wormuth tegen de Domstedelingen loon naar werken. Bij FC Utrecht kon Henk Veerman zijn droomdebuut geen vervolg geven.

Heracles Almelo
1 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Veerman maakte in zijn eerste wedstrijd namens de Domstedelingen indruk. Mede door zijn inbreng werd een 0-2 achterstand tegen SC Cambuur omgebogen in een zege. Op bezoek bij het dit seizoen steeds meer naar onderen zakkende Heracles mocht de spits in de basis starten, hij vormde een duo met Anastasios Douvikas.

Met het aanvalsduo kon Utrecht voor rust nauwelijks een vuist maken. Heracles creëerde ook weinig, maar was wel het meest dreigend. Kaj Sierhuis en Nikolai Laursen probeerden het, maar gescoord werd er niet voor rust.

Zo kansarm als de eerste helft was, zo op en neer golvend was het spelbeeld na de pauze. Direct na rust knalde Djevencio van der Kust namens FC Utrecht de bal tegen de kruising en schoot Mark van der Maarel de bal in de nasleep over het Heracles-doel.

Het bleek het startsein voor een tweede helft die af en toe meer weg had van een tenniswedstrijd. De twee ploegen die voor rust nauwelijks tot mogelijkheden kwamen, ging in het tweede bedrijf vol overgave op zoek naar goals. Sierhuis zag Utrecht-goalie Fabian de Keijzer zijn schot uit het doel houden en de rebound, een omhaal van Bilal Basaçikoglu, kreeg het publiek op de banken. Tot een treffer leidde het niet.

Na kansen voor Veerman en Luca de la Torre groeide Heracles-doelman Janis Blaswich uit tot reddende engel van de thuisploeg. Met twee schitterende reddingen in een kort tijdbestek hield hij Sander van de Streek en Willem Janssen van scoren af. Geheel in lijn met het beeld van de tweede helft, was het kort daarop aan de andere kant raak. Na een fraaie aanval met voorwerk van vooral Noah Fadiga en Basaçikoglu was Sierhuis het eindstation en kon hij de bal in de korte hoek schieten. Het leidde tot een vreugde-uitbarsting bij spelers, technische staf en het publiek.

Heracles slaat door de zege immers een gaatje met de ploegen onderin de Eredivisie. In ieder geval voor even is Heracles twaalfde. Het FC Utrecht van coach René Hake is zevende, maar laat dure punten liggen in de strijd om de play-off-tickets. Overigens eindigde de avond voor Sierhuis in mineur. Hij liep, terwijl werd omgeroepen dat hij Man of the Match was, een ogenschijnlijk stevige knieblessure op.