Hendriks terug bij oude liefde: 'Tijd om het vuurtje weer aan te wakkeren'

Reacties

Go Ahead Eagles heeft oude bekende Sam Hendriks teruggehaald naar De Adelaarshorst. De 25-jarige spits heeft een contract ondertekend voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Hendriks terug bij oude liefde: 'Tijd om het vuurtje weer aan te wakkeren'
© Pro Shots

Hendriks speelde in de jeugdopleiding van De Graafschap, waarna hij via (Jong) Ajax in 2016 bij Go Ahead belandde. In zijn eerste jaar maakte hij acht goals in de Eredivisie, maar daarmee kon hij niet voorkomen dat zijn werkgever degradeerde. Het daaropvolgende seizoen was hij in de Eerste Divisie vijftien keer trefzeker, waarmee hij in de zomer van 2018 een transfer naar OH Leuven verdiende.

Dat werd echter geen succes, erkent ook Hendriks. 'Na een paar duels kwam ik op de reservebank te zitten, aangezien er werd overgestapt op een speelstijl waarin veel de lange bal werd gehanteerd. En ik ben nu eenmaal niet een spits van 1 meter 95 die in zo’n speelstijl het best tot zijn recht komt…', zo vertelt hij op het clubkanaal. Na een halfjaar werd hij daarom verhuurd aan SC Cambuur, maar daar liep hij tegen het einde van het seizoen een loodzware knieblessure op. Sinds januari 2020 revalideerde hij in Leeuwarden, waarvoor hij afgelopen seizoen ook zijn rentree leek te gaan maken, totdat het coronavirus roet in het eten gooide.

Nu is Hendriks dus weer helemaal fit en klaar voor zijn rentree bij de club waar hij mooie herinneringen heeft liggen. 'Ik heb aardig wat doelpunten gemaakt en ben clubtopscorer geworden. Bovendien is De Adelaarshorst een geweldig stadion om in te spelen. Mijn terugkeer naar Go Ahead Eagles voelt dan ook echt als een frisse herstart. Hopelijk kan ik snel de draad van mijn eerdere twee seizoenen in Deventer weer oppakken. Het is tijd om het vuurtje weer aan te wakkeren', zo verwijst hij naar "Hendriks on fire", het liedje waarmee de Go Ahead-fans hem regelmatig toejuichten. 'Het motto wordt: relight my fire!'

Clubs afgezegd
Technisch manager Paul Bosvelt is eveneens blij met de transfer. 'Sam voegt scorend vermogen en ervaring toe. Daarnaar waren we op zoek. Eigenlijk zijn we onderling al langere tijd rond met Sam. Hij heeft clubs afgezegd om naar Go Ahead Eagles te kunnen komen en wij hebben een aantal andere opties voor de spitspositie laten gaan. We hebben lang geduld moeten bewaren, maar nu Sam eruit is gekomen met OH Leuven, zijn we blij dat hij eindelijk bij de selectie aan kan sluiten.'

Op het Deventer trainingsveld verschijnen dinsdag overigens ook twee andere nieuwelingen. Keeper Ruben Stuiver keepte tot voor kort bij de San Francisco Dons in de Verenigde Staten, hij sluit voor de komende periode op amateurbasis aan bij Go Ahead. Oude bekende Halil Çolak meldt zich eveneens, de aanvaller speelde tussen 2008 en 2010 al voor de club en gaat er nu zijn conditie op peil houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.