Dramatische avond De Graafschap: tien goals in groot KKD-spektakel

De Graafschap beleefde maandagavond een ongekend dramatische avond op bezoek bij Jong AZ. De Superboeren kregen liefst zeven tegengoals te verwerken en verloren tot overmaat van ramp ook nog aanvoerder Ralf Seuntjens met een op het oog zware blessure.

Jong AZ
Jong AZ
7 - 3
De Graafschap

De Graafschap won de eerste twee wedstrijden van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen overtuigend. Eerst met 4-2 van FC Den Bosch, daarna met 4-0 van Roda JC. De vorm van die eerste twee wedstrijden hadden de Superboeren echter niet meegenomen naar Wijdewormer voor de uitwedstrijd tegen Jong AZ. De Graafschap kreeg in de eerste helft goal na goal na goal om de oren.

De Doetinchemse ellende begon na veertien minuten met de openingsgoal van Mohamed Taabouni, die een steekpass van Zakaria Aboukhlal verzilverde. Daarna was het de beurt aan Aboukhlal zelf. Hij profiteerde perfect van getreuzel bij De Graafschap-verdediger Jordy Tutuarima. Aboukhlal snoepte Tutuarima de bal af en schoot de 2-0 tegen de touwen.

Wie dacht dat De Graafschap na die twee goals wel wakker zou zijn, kwam bedrogen uit. Na 29 minuten maakte Thijs Oosting uit een voorzet van Maxim Gullit de 3-0, Hakon Evjen krulde na 38 minuten op prachtige wijze de 4-0 in de verre hoek en in de 41ste minuut was het Taabouni die zijn tweede van de wedstrijd maakte. Daarmee zette hij de tamelijk ongelooflijke tussenstand van 5-0 op het scorebord tegen een van de titelfavorieten in de Keuken Kampioen Divisie. Nooit eerder scoorde Jong AZ vijf keer in een duel in de Keuken Kampioen Divisie. Nu lukte dat al in één helft.

Zware blessure
Misschien wel het grootste drama voor De Graafschap was niet de stortvloed aan tegengoals, maar een op het oog zware blessure van aanvoerder Ralf Seuntjens. De aanvaller had vlak voor rust nog wel de 5-1 gemaakt, maar ging bij een tackle van Tijs Velthuis lelijk door zijn enkel heen. Seuntjens schreeuwde het uit van de pijn en werd per brancard van het veld gedragen. Seuntjens werd vervangen door Joey Konings en De Graafschap-coach Mike Snoei voelde zich genoodzaakt in de rust ook nog een dubbele wissel toe te passen. Mohamed Hamdaoui en Jasper van Heertum vervingen Jonathan Opoku en Ted van de Pavert en daarmee zette De Graafschap de jacht in op een voetbalwonder.

Dat wonder kwam er niet. Hoewel De Graafschap snel de 5-2 maakte via Elmo Lieftink kwam een punt nooit echt meer dichtbij voor de bezoekers. Tijani Reijnders maakte twintig minuten voor tijd 6-2, waarna Daryl van Mieghem er op prachtige wijze 6-3 van maakte. Dat deed hij tegen tien Jong AZ-spelers, want Evjen kreeg vlak daarvoor zijn tweede gele kaart.

Of de koek daarmee op was? Nee hoor. Aboukhlal maakte tien minuten voor tijd ook nog de tiende goal van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 7-3.