Heerlijke affiches Nations League: wereldkampioen treft Europees kampioen

Reacties

Oranje zit in de nieuwe editie van de Nations League bij Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen in Groep 1 van Divisie A. Maar ook andere poules leverden zeer fraaie affiches op.

Heerlijke affiches Nations League: wereldkampioen treft Europees kampioen
© Pro Shots

Groep 2
Weet u het nog op het WK 2018? Engeland en België zaten allebei in Groep G, samen met Tunesië en Panama, en hadden allebei die twee wedstrijden gewonnen. Het onderlinge duel ging om de groepswinst, maar beide landen wilden helemaal geen winnaar van Groep G worden. De groepswinnaar zou namelijk in het lastige deel van de knock-outfase terecht komen met onder meer Frankrijk, Argentinië, Portugal en Brazilië. Adnan Januzaj schoot België toch naar een 0-1 zege en zowel België als Engeland zou uiteindelijk stranden in de halve finale. In de strijd om de derde plek won België wederom: 2-0. Engeland kan in Groep 2 van de Nations League proberen revanche te nemen op die twee nederlagen. Denemarken en IJsland zijn de andere twee tegenstanders.

Groep 3
De Europees kampioen (Portugal), de wereldkampioen (Frankrijk) én de verliezend WK-finalist (Kroatië): Zweden heeft het niet echt getroffen wat betreft de loting. Portugal is naast Europees kampioen ook de winnaar van de vorige editie van de Nations League nadat in de finale Nederland met 1-0 werd verslagen door een goal van Gonçalo Guedes.

Frankrijk en Kroatië spelen dus de herhaling van de finale op het WK 2018 in Rusland. De Fransen wonnen met 4-2 door goals van Mario Mandzukic (eigen goal), Antoine Griezmann, Paul Pogba en Kylian Mbappé. Voor de Kroaten scoorden Mandzukic en Ivan Perisic.

© Pro Shots

Groep 4
Ook de vierde groep levert heerlijke affiches op. Duitsland werd vorig jaar laatste in de poule met Frankrijk en Nederland. Daardoor moesten de Duitsers eigenlijk naar Divisie B, maar omdat de opzet van de Nations League werd veranderd en er nu vier poules van vier landen zijn in Divisie A bleef Die Mannschaft behouden voor Divisie A. Daar zal het opnieuw vol aan de bak moeten met Zwitserland, dat bij de vorige editie van de Nations League de Final Four haalde, Spanje en Oekraïne als tegenstanders.

Divisies B, C en D
Rafael van der Vaart, Philippe Senderos en David Seaman vezorgden respectievelijk de loting voor Divisie B, C en D. Bekijk een overzicht van die lotingen hieronder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.