Hasselbaink lyrisch over Isak: 'Zoals hij zijn er niet veel meer'

Reacties

Als spits in de Premier League de vijandelijke defensie de vernieling in spelen: Jimmy Floyd Hasselbaink weet hoe dat moet. Zaterdagavond zag hij het Alexander Isak doen namens Newcastle United, de Zweed schoot er twee in tegen een spartelend Aston Villa.

Hasselbaink lyrisch over Isak: 'Zoals hij zijn er niet veel meer'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
5 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Isak was een plaag voor de bezoekers uit Birmingham, niet alleen met twee goals maar ook met zijn overzicht, kracht, techniek en slimme loopacties. Hasselbaink, in 1999 en 2001 bekroond met de Golden Boot voor de topscorer in de hoogste Engelse afdeling, was aanwezig op St. James’ Park als analist namens Sky Sports en hij had genoten.

‘Ik heb altijd gezegd dat hij goed is, hij is goed met zijn rug naar het doel en ook als hij naar het doel kijkt, dat is natuurlijk. Dat kun je een spits niet leren, hij heeft dat. Hij zal alleen maar beter en sterker worden’, begon de oud-spits die zelf vooral faam maakte in de kleuren van Chelsea. Hasselbaink loofde voorts Isaks veelzijdigheid.

‘Hij kan in een tweespitsensysteem spelen, op links, maar ik zie hem het liefst als centrumspits. Daar heb je er niet veel meer van, en hij is een échte. Hij kan scoren, assists geven, en vandaag maakte hij ze knap af’, aldus Hasselbaink.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Isak
Meer over A. Isak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.