Haller en Adeyemi zitten topschutters Lewandowski en Salah op de hielen

Reacties

Sébastien Haller en Karim Adeyemi zitten de Europese topschutters Robert Lewandowski en Mohamed Salah op de hielen. Salah en Lewandowski maakten in alle competities respectievelijk vijftien en zeventien treffers. Adeyemi (14 goals) en Haller (13 goals) zitten daar niet ver vanaf. 

Haller en Adeyemi zitten topschutters Lewandowski en Salah op de hielen
© Pro Shots

Lewandowksi is met tien doelpunten de topscorer van de Bundesliga. In de eerste vijf competitiewedstrijden kwam hij in elk duel tot scoren en tegen Hertha BSC maakte hij zelfs een hattrick. Na een droogte van twee wedstrijden maakte hij twee goals tegen Bayer Leverkusen en voegde hij er afgelopen weekend tegen 1899 Hoffenheim nog een doelpunt aan toe.

Het was voor Lewandowski zijn 34ste Bundesliga-doelpunt dit kalenderjaar. Hij is daarmee hard op weg om het record van Gerd Müller te achterhalen. Hij scoorde 42 doelpunten in een jaar. Ook in de Champions League was de Poolse spits erg succesvol: in drie wedstrijden maakte hij vijf doelpunten. In de Duitse Super Cup was hij goed voor twee goals.

Salah
Salah verkeert ook in bloedvorm. Hij scoorde in alle competities liefst tien wedstrijden op rij. Hij is de vierde speler die dat presteert, onder andere Cristiano Ronaldo en Lewandowski gingen hem voor. In de Premier League scoorde de Egyptenaar zeven keer op rij. Alleen Daniel Sturridge kwam ooit tot dit aantal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De statistieken van Salah in de Champions League zijn helemaal duizelingwekkend. In slechts drie wedstrijden maakte hij zeven doelpunten. Zondag maakte Salah nog gehakt van de verdedigers van Manchester United, hij scoorde drie keer in het duel dat met 0-5 gewonnen werd. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Adeyemi
Nummer drie op de topscorerslijst van Europa is Adeyemi. De spits van pas 19 jaar maakt grote indruk in de Oostenrijkse competitie. Namens Red Bull Salzburg scoorde hij tien keer in elf duels. Afgelopen weekend liet hij met twee doelpunten tegen Sturm Graz maar weer eens zien dat hij een enorm groot talent is.

Op een hoger podium laat hij het dit seizoen ook zien. In de Champions League maakte hij drie goals en loopt hij één op één.

Haller
Sébastian Haller voegt zich in dit mooie rijtje. De Ajax-spits kreeg aan het begin van het seizoen nog aardig wat kritiek te verwerken. Maar door zijn scoringsdrift heeft hij die kritiek doen verstommen. In de Champions League liet hij zich vooral zien tegen Sporting Portugal (1-5). De Ivoriaanse spits maakte liefst vier goals. Maar ook tegen Besiktas en Dortmund vond hij het net. Met zes doelpunten en twee assists is hij tot nu toe de meest waardevolle speler van de groepfase van het miljardenbal. 

In de Eredivisie ligt zijn productie iets lager, maar is hij met zeven goals gedeeld topscorer van de Nederlandse competitie.

Statistieken Champions League 2021-2022: 

Speler Goals Assists Totaal
Sébastien Haller 6 2 8
Mohamed Salah 5 0 5
Robert Lewandowski 4 0 4
Christopher Nkunku 4 0 4
Riyad Mahrez 3 0 3

Haaland
Alle bovenstaande aanvallers hebben gemeen dat zij boven wonderkind Erling Haaland staan. Hij maakte dertien goals in alle competities, maar gaf minder assists dan Haller. De Noorse aanvaller is op dit moment geblesseerd en keert mogelijk pas in 2022 terug bij Borussia Dortmund.

Onderstaande topscorerslijst bestaat uit alle officiële wedstrijden van spelers uit de topvijftien competities van Europa.

Speler Club Duels Goals
1. Robert Lewandowski Bayern München 13 17
2. Mohamed Salah Liverpool 12 15
3. Karim Adeyemi Red Bull Salzburg 18 14
4. Sébastien Haller Ajax 14 13
5. Erling Haaland Borussia Dortmund 10 13
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.