Haaland ligt niet een beetje, maar lichtjaren voor op het Ronaldo-schema

Reacties

Het zijn bijna lachwekkende cijfers, alsof er een tikfout in de volgende zin is geslopen. Erling Haaland staat na dertien Champions League-wedstrijden op achttien treffers. De twintigjarige Noor loopt daarmee ver voor op het schema van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Haaland ligt niet een beetje, maar lichtjaren voor op het Ronaldo-schema
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Woensdag kreeg Haaland het de laatste tijd zo uitstekend presterende Sevilla op de knieën met twee treffers in het heenduel in de achtste finale. Voor de ex-speler van Red Bull Salzburg betekende het zijn derde 'dubbel' op rij na de duels met Club Brugge waarin hij telkens twee doelpunten voor zijn rekening nam. Als gevolg van een blessure miste Haaland nadien de wedstrijden tegen Lazio en Zenit Sint-Petersburg.

Slechts in twee Champions League-duels bleef Haaland verschoond van een goal. Op 10 december 2019 tegen Liverpool in dienst van Red Bull Salzburg en op 11 maart 2020 tegen Paris Saint-Germain in het shirt van Borussia Dortmund. Het leidde beide keren direct tot d uitschakeling van zijn ploeg.

Haalands balans ten opzichte van de grootste Champions League-goalgetters aller tijden is bijna ongeloofwaardig. Ronaldo, die met 134 treffers de dans leidt, wachtte na dertien duels in het elitetoernooi nog altijd op zijn eerste doelpunt. Messi ligt vijftien goals achter op het schema van de ontketende Noor en ook de overige drie leden van de topvijf van het all time topscorersklassement (Raúl, Robert Lewandowski en Karim Benzema) kwamen aan het begin van hun Champions League-loopbaan niet eens in de buurt van de productie van Haaland.

CL-goalgetters in hun eerste dertien duels:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met acht treffers in zijn eerste dertien Champions League-wedstrijden mag generatiegenoot Kylian Mbappé een sensatie worden genoemd, maar zelfs de wereldkampioen van 2018 moet ruimschoots zijn meerdere erkennen in het fenomeen van Borussia Dortmund.

Absurd
Ronduit indrukwekkend en vrij absurd is ook het feit dat Haaland nu al meer treffers heeft laten aantekenen dan 73 van de 145 clubs die ooit hun opwachting maakten in het hoofdtoernooi van de Champions League. Daaronder ook SC Heerenveen (drie goals), AZ (vier), Willem II (zeven) en FC Twente (negen).

'Haaland is een topspeler, een speler van wereldklasse'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.