Gündogan: 'We hebben Flick laten vallen'

Reacties

Tussen twee interlands door werd de bondscoach Hansi Flick ontslagen bij Duitsland, waardoor er een nieuw gezicht achter de microfoon zat richting het oefenduel met Frankrijk. Rudi Völler neemt de honneurs waar, hij zat samen met Ilkay Gündogan op de persconferentie.

Gündogan: 'We hebben Flick laten vallen'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Voor de middenvelder van Barcelona is het een week vol emoties. 'De stemming is een mix van verdriet, frustratie en teleurstelling. Als speler heb ik het gevoel dat ik Hansi heb laten vallen. Hij was altijd gefocust en zat vol met energie. Spijtig genoeg hebben we dat als team niet over kunnen brengen op het veld.'

Völler maakte heel snel duidelijk aan de Duitse pers dat hij één keer op de bank zal zitten bij het nationale elftal. De negentigvoudig international was tussen 2000 en 2004 ook al bondscoach. 'We hebben een boel werk te verzetten in de komende jaren', bekent de Duitser.

Liever had Völler niet ingegrepen, maar volgens de directeur van de Duitse bond was het onoverkomelijk. 'Het was een moeilijk besluit, maar Hansi had ook door dat de situatie onhoudbaar was geworden. We moesten het hem vertellen, terwijl Hansi nog steeds strijdbaar was. Ik wilde Hansi steunen, we hadden dit niet voorzien toen we hem aanstelden. Maar we moesten aan het noodkoord trekken, het kon simpelweg niet anders.'

Duitsland won in maart voor het laatst een interland, en WK-finalist Frankrijk is de volgende tegenstander voor de organisator van het EK 2024. Völler ging tijdens het persmoment niet in op namen, Louis van Gaal is een van de genoemde kandidaten in de Duitse pers. Van Gaal staat daar niet onwelwillend tegenover.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.